© rr

Toptalent Antwerp tekent eerste profcontract en mag mee op stage

Na negen jaar bij de jeugd van RAFC versierde Japhet Muanza vorige week zijn eerste profcontract. Daarover communiceerde de club gisteren. “Ik ben een zware fan van Antwerp en volg nagenoeg alles. Het is een ploeg waar je voor wilt spelen”, liet de youngster via de officiële kanalen optekenen. De 17-jarige verdediger tekende op de Bosuil een contract voor 3,5 jaar. Muanza vertrekt vandaag met de A-kern op stage.

dige

Met doelman Bill Lathouwers (18), middenvelder Nando Nöstlinger (20) en verdediger Robbe Quirynen (17) stappen nog drie andere beloften op het vliegtuig. De volledige selectie reist vanuit Deurne naar Alicante. Ook Omar Govea (knie) en Abdoulaye Seck (kuit) sluiten weer aan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De selectie verblijft van 4 tot en met 13 januari in het La Finca Golf & Spa Resort in Algorfa, hetzelfde hotel waar de oudste club van het land vorig jaar resideerde. Drie oefenwedstrijden liggen reeds vast. Zaterdag speelt de Great Old tegen Excelsior Virton, de club waar ex-coach David Gevaert nu T1 is. Een dag later staat een vriendschappelijk duel met OH Leuven gepland. Op vrijdag 11 januari is er een ontmoeting met het Duitse Augsburg. De club zoekt nog naar een vierde sparringpartner.