© rr

Opvallend roze schip lost roze containers in Antwerpse haven

Aan Kaai 913 in de Antwerpse haven ligt sinds woensdagavond een opvallend schip aangemeerd. De Japanse rederij Ocean Network Express (ONE) eert met zijn roze schip met roze containers de bloesems van de kerselaar. Donderdagavond omstreeks 21 uur verlaat het schip alweer de haven van Antwerpen.

JoRo, CWil, JaTi

De meeste schepen in de Antwerpse haven zijn niet meteen trendy of flitsend, maar de nieuwe Japanse fusierederij ONE wil daar verandering in brengen.

“Wij zijn in april ontstaan uit de fusie van de Japanse rederijen NYK, MOL en K-Line”, zegt Tom Verbeke, directeur van de Antwerpse afdeling van ONE. “De fusie is ontstaan in april, in de lente dus. In die periode staan de kerselaars in Japan massaal in bloei, waardoor er veel roze te zien is in het straatbeeld. Daarom heeft ONE beslist om alle nieuwe schepen en containers in de kleur magenta, of roze in de volksmond, te kleuren.”

© ONE

ONE stuurt elke week verschillende schepen naar Antwerpen. “Tot hiertoe zijn dat oudere schepen die voor de fusie zijn gebouwd”, zegt Verbeke. “Alle nieuwe schepen van ONE worden voortaan in het roze gemaakt. Ook alle nieuwe containers krijgen een roze kleur. Ofwel roze containers met witte letters, ofwel grijze containers met roze letters.”

Eerst roze schip in Antwerpen

“Het eerste nieuwe schip, de ONE Columba, is sinds enkele weken in de vaart gegaan. Het schip is vertrokken in Thailand, heeft daarna Vietnam en Singapore aangedaan en legde woensdagavond voor anker aan Kaai 913 in de Antwerpse haven. Het schip vervoert textiel, elektronica, speelgoed en schoenen vanuit Azië naar Europa.”

© Hutchinson Ports Thailand

ONE

MEER OVER Haven Antwerpen

Nu in het nieuws