Verdacht poeder aangetroffen in postbak in Leuvens gerechtsgebouw

Foto: tab

Verdacht poeder aangetroffen in postbak in Leuvens gerechtsgebouw

Print

In het Leuvense gerechtsgebouw is woensdagochtend verdacht poeder aangetroffen in een postbak. Dat melden de lokale politie en de brandweer.

De brandweer is ter plaatse met een commandowagen en een ploeg voor een chemische interventie. Ook de Civiele Bescherming is opgeroepen en is onderweg om het poeder op te halen. Voorlopig is er geen sprake van slachtoffers of mensen die onwel geworden zijn. “Mogelijk gaat het om iets totaal onschuldigs, maar we nemen geen risico’s”, zegt Nicolas Del Piero, de woordvoerder van de Leuvense politie.

“Het gaat om poeder dat werd aangetroffen in een postbak, waarin verschillende brieven en postpakketten zaten”, zegt de politiewoordvoerder. “Het poeder zat dus niet in een enveloppe of in een pakje. Het is niet de eerste keer dat er in een dergelijke postbak losliggend poeder wordt aangetroffen en de vorige keren bleek dat dan vaak om gips te gaan dat afkomstig was van renovatiewerkzaamheden. Mogelijk is dat nu ook het geval, maar we nemen het zekere voor het onzekere.”

De Civiele Bescherming komt ter plaatse om het poeder op te halen en te onderzoeken. De verschillende afdelingen in het gerechtsgebouw waar de postbak is gepasseerd, zijn ook ontruimd, maar voorlopig is er niemand onwel geworden.

Het incident komt twee dagen nadat voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) een gelijkaardige brief ontving op het gemeentehuis van Lubbeek, vlak bij Leuven. Francken, die in Lubbeek ondertussen weer burgemeester is, opende de brief nietsvermoedend thuis in zijn eigen woning en bracht urenlang door in quarantaine met zijn gezin en twee medewerkers. Achteraf bleek de brief alleen een onschuldige mengeling van meel en gemalen plastic te bevatten.Is ws

Nu in het nieuws