© AFP

Anderlecht praat met Martin Jol

Na het wegvallen van topkandidaat Phillip Cocu stelde Anderlecht een nieuwe shortlist op met trainersnamen. De afgelopen dagen werd er vooral gesproken met Martin Jol (62). De Nederlandse ex-coach van Tottenham, Hamburg, Ajax en Fulham lijkt een goeie kans te maken op de job.

gma, kvu

Anderlecht wil graag een coach naar wie de spelers opkijken. Een trainer die tussen de ­jongens staat, maar toch respect afdwingt en aanvallend voetbal brengt. Daarom is het niet eens onlogisch dat paars-wit - na het wegvallen van Peter Bosz, Frank de Boer en Phillip Cocu - is uitgekomen bij Martin Jol. Ook een Nederlander en iemand die succesvol was bij Tottenham, Hamburg en Ajax. Sportief directeur Frank ­Arnesen lanceerde Jol in 2004 trouwens bij de Spurs.

Jol is vrij, maar tegelijkertijd speelt dat een beetje in zijn nadeel. In 2016 leidde hij het Egyptische Al Ahly nog naar de titel, maar zijn laatste job in Europa dateert al van 2013. Dat zorgt ervoor dat de supporters wat argwanend zijn, maar dat vormt voor de club kennelijk geen onoverkomelijk probleem.

Jol heeft natuurlijk geen afkoopsom en zijn salaris is bespreekbaar. Anderlecht hoopt op een snelle doorbraak. Morgen stelt paars-wit op een pers­conferentie Frank Arnesen officieel voor als de nieuwe sportief directeur. In het ­ideale scenario wordt de Deen dan ­geflankeerd door de nieuwe coach. De trainingen hervatten op 7 januari en de winterstage moet worden voorbereid.

Meer voetbalnieuws