© AFP

Roger Federer verslaat Serena Williams in uniek duel op Hopman Cup en bezorgt Zwitserland de zege

Zwitserland heeft het Hopman Cupduel tegen de Verenigde Staten gewonnen. In het afsluitende gemengd dubbel was Roger Federer met Belinda Bencic te sterk voor Serena Williams en Frances Tiafoe. Het werd 4-2 en 4-3 (5/3).

Na twee enkelspelen stond het dinsdag 1-1 nadat Federer en Williams allebei hun wedstrijd hadden gewonnen. Het dubbel moest daarop de beslissing brengen. Het was tevens de allereerste keer dat levende legendes Federer en Williams tegenover elkaar stonden in een competitie. De twee iconen zijn samen goed voor 43 grandslamtitels in het enkel (23 voor Williams, 20 voor Federer).

Zwitserland verdedigt in het Australische Perth zijn titel in de Hopman Cup. Federer en Bencic versloegen in hun eerste groepsduel de Britten Cameron Norrie en Katie Boulter. Williams en Tiafoe verloren ook al hun openingswedstrijd tegen de Grieken Stefanos Tsitsipas en Maria Sakkari en zijn uitgeschakeld.

Donderdag staat de laatste speeldag in poule B op het programma. De affiches zijn dan Griekenland/Zwitserland en Groot-Brittannië/VS. De groepswinnaar plaatst zich voor de finale.

© AP

Williams: “Het was supercool”

Voor het eerst in hun lange en indrukwekkende tenniscarrière stonden Roger Federer en Serena Williams dinsdag tegenover elkaar. In de Hopman Cup in Perth kruisten ze de degens in een gemengd dubbel.

Federer haalde het aan de zijde van Belinda Bencic met 4-2 en 4-3 (5/3) van Williams en Frances Tiafoe. Na afloop hadden beide tennisiconen heel mooie woorden voor elkaar.

“Het was een prachtige ervaring. Jammer dat het zo snel voorbij was. Ik begon net warm te lopen”, lachte Serena Williams. “Het was zo leuk. We zijn samen groot geworden. Toch is het na al die jaren pas de eerste keer dat we dit doen. Ik vond het supercool.”

“Ik had schrik voor haar opslag. Mensen spreken er al lang over en nu weet ik waarom”, voegde Federer er grappend aan toe. “Het was echt fun. Ze is een groot kampioene. Je merkt hoe vastberaden en gefocust ze is. Daar hou ik zo van bij haar.” Waarop Williams antwoordde: “Hij (Federer) is een fantastische kerel, de beste speler aller tijden als ik eerlijk ben. Zowel op als naast de baan is hij zo’n charismatische kerel, gewoon een heerlijke speler.”

Na het interview op de baan maakten de twee legendes, tot groot jolijt van het publiek, nog tijd voor een gezamenlijke selfie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© EPA-EFE

Meer sportnieuws