David Goffin verliest eerste enkelmatch van nieuwe seizoen, maar: "Fysiek voel ik me echt goed"

Foto: AFP

David Goffin verliest eerste enkelmatch van nieuwe seizoen, maar: "Fysiek voel ik me echt goed"

Print

David Goffin (ATP 22) heeft zich dinsdag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het enkelspel op het ATP-toernooi in Doha (1.313.215 dollar). Het zesde reekshoofd verloor op het hardcourt in de hoofdstad van Qatar van de Litouwse qualifier Ricardas Berankis (ATP 116). Na 2 uur en 19 minuten stond de 3-6, 6-4 en 7-6 (7/4) eindstand op het scorebord. Goffin redde in de tiebreak de eerste twee matchpunten maar het derde bleek fataal.

Het was hun derde onderlinge duel. Goffin had de twee vorige ontmoetingen gewonnen.

De 28-jarige Goffin maakt in Doha zijn comeback nadat een pijnlijke elleboog hem enkele maanden van de courts hield. Maandag plaatste de Luikenaar zich wel voor de tweede ronde van het dubbelspel. Aan de zijde van de Fransman Pierre-Hugues Herbert won hij van de Rus Karen Khachanov en de Zwitser Stan Warinka.

In de achtste finales speelt Berankis tegen de Serviër Dusan Lajovic (ATP 48) of de Fransman Adrian Mannarino (ATP 42).

David Goffin verzekerde zich maandag wel van een plek in de tweede ronde (kwartfinales) van het dubbelspel. De Luikenaar klopte aan de zijde van de Fransman Pierre-Hugues Herbert de Zwitsers-Canadese tandem Stan Wawrinka/Karen Khachanov in twee sets: 7-5 en 6-3. De partij duurde een uur en acht minuten. In de kwartfinales wachten de Kroaat Nikola Mektic en de Oostenrijker Alexander Peya, het derde reekshoofd.

"Fysiek voel ik me echt goed"

"Het ging niet gemakkelijk zonder richtpunten", stelde Goffin na afloop. "Het is van september geleden dat ik heb gespeeld. Dat is dus lang geleden. We zijn begonnen met veel zon en hitte. De bal sprong hoog op. Dat was een voordeel voor mij, want Berankis houdt ervan dat er ritme zit in het spel en dat de ballen op goede hoogte bij hem komen. En dat gebeurde nadien ook. Hij kreeg meer vertrouwen en speelde agressiever naar het einde toe. Ik probeerde weerstand te bieden, onder meer met een goede opslag (Goffin sloeg elf aces, nvdr.). Maar uiteindelijk trok hij de wedstrijd naar zich toe."

Ondanks de nederlaag is de Belgische nummer één niet terneergeslagen. Goffin, die in Qatar nog dubbelt aan de zijde van de Fransman Pierre-Hugues Herbert, blijft hard werken om beter te worden. "De instelling was goed vandaag. Dat was belangrijk, ongeacht het resultaat en het spelniveau. Ik ben er steeds voor blijven gaan. Fysiek voel ik me echt goed. Ik heb 2 uur en 20 minuten zonder problemen gespeeld. Ik moet op deze manier blijven doorgaan. Ik werk hard momenteel. Ik probeer alles in orde te krijgen, en ik vind dat het beter en beter gaat. Mijn opslag draaide goed in de drie sets. Ik ga proberen die nog te verbeteren, net als mijn spel op de baseline."
 

Meer sportnieuws