Nieuwjaarsvuurwerk lokt massa volk naar Mechelse Grote Markt: minder overdreven drankmisbruik

Print
Mechelen - De Mechelse Grote Markt liep tijdens de overgang van oud naar nieuw helemaal vol voor het traditionele nieuwjaarsvuurwerk. Duizenden mensen kwamen naar het spektakel kijken. Velen bleven ook voor het openluchtfeest. Volgens de politie zijn de feestelijkheden over het algemeen rustig verlopen en was er ook minder overdreven drankmisbruik bij jongeren.

Duizenden toeschouwers telden maandag op de Grote Markt af naar het jaar 2019. Om klokslag middernacht organiseerde de stad er voor het massaal opgekomen publiek een groot vuurwerk om te klinken en elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar.

Vuurwerk in beslag genomen

Tot klokslag 3u dinsdagochtend konden feestgangers er dansen op de muziek van deejay Mr. T en Michael Midnight. "De feestelijkheden zijn over het algemeen rustig en goed verlopen", zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek. Een tiental personen werd overgebracht naar het commissariaat na openbare dronkenschap of ordeverstoring. "Van drie personen werd het vuurwerk administratief in beslag genomen." 

Minder overdreven drankmisbruik

Een gunstige evolutie is volgens de politie dat de meeste bezoekers hun (glas)afval hebben gedeponeerd in de aanwezige vuilnisbakken. "Dat had als resultaat dat de Grote Markt na het opruimwerk snel kon worden vrijgegeven voor het verkeer. Nog een positieve noot is dat minder jongeren zich bezondigd hebben aan overdreven drankmisbruik", vertelt de hoofdinspecteur.

Volgend weekend is het op de Grote Markt opnieuw feest. Zondag 6 januari van 11 tot 13u organiseert de stad voor haar inwoners een gratis nieuwjaarsreceptie met een glaasje cava, jenevertjes of een muntthee. Er zijn ook frieten en smoutebollen te verkrijgen. Diezelfde dag vindt ook de laatste koopzondag plaats, speciaal voor de start van de solden. 

LEES OOK. Jongeren steken kledingcontainer en vuilnisbak in brand

LEES OOK. Verdwaald vuurwerk zet luifel winkel in brand

LEES OOK. Jaarwisseling of niet: inbrekers slaan op drie plaatsen toe

 

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio