© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Beerschot Wilrijk ontslaat speler die positief testte op drugs

Na de positieve drugscontrole door de Antwerpse politie heeft KFCO Beerschot Wilrijk beslist middenvelder Faysel Kasmi (23) te ontslaan. Zijn contract wordt met onmiddellijke ingang verbroken. De middenvelder behoort niet meer tot de kern en vertrekt woensdag dus niet mee op stage. De positieve drugstest gebeurde tijdens een alcoholcontrole in Antwerpen.

jtp

Kasmi gaf de feiten toe en reageerde met een open brief: “Ik heb me gedragen als een achterlijke idioot en ik betaal daar nu de prijs voor. [...] Ik had beter moeten opletten: ik kwam terecht tussen de verkeerde mensen op het verkeerde moment en ik nam de verkeerde beslissing door een drankje aan te nemen waarvan ik had moeten weten dat ik het opzij had moeten schuiven.”

Lees ook: de volledige open brief van Faysel Kasmi

De nachtelijke verkeerscontrole vond plaats aan de Oude Leeuwenrui, vlakbij het Schipperskwartier. Kasmi blies positief en bleek 0,37 mg/l alcohol in zijn bloed te hebben. Een speekseltest wees bovendien uit dat hij drugs had gebruikt. Kasmi werd meegenomen naar het ziekenhuis voor een bloedanalyse, maar die zou hij geweigerd hebben.

De Antwerpenaar startte zijn voetbalcarrière op jonge leeftijd bij de amateurvereniging Rapid. Nadien kwam hij al snel terecht in de Academie Wadi Degla JMG, een project van toenmalig Lierse-voorzitter Maged Samy om de grootste talenten op te leiden.

Na een veelbelovende start bij Lierse zat de carrière van Kasmi de laatste jaren wat in het slop. Bij de Pallieters was er al sprake van een disciplinair probleem en uitleenbeurten aan Standard en Omonia Nicosia werden geen succes.

Via de krochten van het Ierse voetbal (FC Waterford) kwam hij dit jaar bij Beerschot Wilrijk terecht, maar daar is hij geen eerste keus en kwam hij nog niet verder dan vijf invalbeurten. Hij had nog een contract tot het einde van dit jaar. Dat ging wellicht niet verlengd worden.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws