© BELGA

Kerstactie van Pro League levert recordbedrag op, hoogste bod op truitje van (geblesseerde) Club Brugge-speler

De tiende editie van de Kerstactie van de Pro League heeft een recordbedrag van 106.400 euro opgebracht ten voordele van de Belgian Homeless Cup (BHC). Dat maakte de Pro League vrijdag bekend. Het gesigneerde truitje van Jelle Vossen (Club Brugge) ging voor 1.289 euro over de toonbank.

Twee jaar geleden haalde de Pro League 92.300 euro op voor Damiaanactie. Dat was toen een record, maar mag nu van de tabellen gehaald worden. Voor het eerst rondt de jaarlijkse kerstactie de kaap van 100.000 euro. Het shirt van Vossen ging voor 1.289 euro van de hand, daarmee doet de geblesseerde spits van Club Brugge net iets beter dan zijn ploeggenoot Hans Vanaken (1.280 euro). Gouden Stier Ally Samatta, wiens shirt van KRC Genk voor 1.020 euro geveild werd, vervolledigt de top drie.

De meest gegeerde special was een VIP-arrangement voor een Champions League-wedstrijd, dat voor 1.700 euro de deur uitging. Ook de aftrap van Standard-Anderlecht (1.600 euro), en de Champions League-finale bij analisten Gilles De Bilde en Johan Boskamp (1.500 euro) in de studio van Medialaan waren felbegeerd.

De Belgian Homeless Cup (BHC) is een sociaal-sportieve voetbalcompetitie voor mensen die kampen met dak- of thuisloosheid. 39 lokale teams, waarvan 12 in het Brusselse en 27 verspreid zijn over de rest van het land, gebruiken voetbal als instrument om meer dan 500 dak- en thuislozen te integreren in de samenleving. BHC lanceerde zijn campagne 'My Team, My home' op 15 oktober met een voetbaltoernooi op het Beursplein. Vorig jaar bracht de kerstactie 88.000 euro op voor BHC.

"Bijzonder waardevol verhaal"

De Pro League is bijzonder tevreden met het resultaat van deze kerstactie. "Niet alleen halen we een enorm mooi bedrag op voor de Belgian Homeless Cup. De reacties van de fans, de clubs en de partners tonen aan dat zij bewust het werk van onze sociale partner mee willen steunen", reageerde Pro League-woordvoerder Stijn Van Bever. "De Belgian Homeless Cup schrijft een bijzonder waardevol verhaal, waar voetbal een middel is om mensen die het moeilijk hebben opnieuw vertrouwen en kracht te geven. We zijn trots dat we hier met het ganse profvoetbal onze bijdrage aan kunnen leveren".

Alle winnaars van zowel shirts als items worden vrijdag nog gecontacteerd door de Pro League voor de praktische afhandeling.

MEER OVER Jelle Vossen

Meer voetbalnieuws