Bestuur supportersvereniging van Beerschot Wilrijk neemt collectief ontslag

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Bestuur supportersvereniging van Beerschot Wilrijk neemt collectief ontslag

Print

De meerderheid van het bestuur van Tene Quod Bene, de overkoepelende supportersvereniging van Beerschot Wilrijk, heeft beslist om met onmiddellijke ingang collectief ontslag te nemen. Het zet daarmee ook de procedure in gang die moet leiden tot de ontbinding van de vzw Tene Quod Bene. Op de volgende algemene ledenvergadering zal beslist worden of de vzw in zijn huidige vorm blijft bestaan.

Er zijn twee redenen voor deze opmerkelijke beslissing van het grootste supportersorgaan van Beerschot Wilrijk. Allereerst vindt Tene Quod Bene dat het te weinig steun krijgt van het bestuur van de club en daarbovenop betreurt TQB de ‘mobilisatie’ van andere supporters om de vzw in diskrediet te brengen.

De gloednieuwe supportersvereniging ‘Back to Beerschot’ werd onlangs nog uitgenodigd voor een gesprek met bestuurslid Francis Vrancken en dat is in het verkeerde keelgat geschoten bij Tene Quod Bene. In een nieuwsbrief aan de leden schrijft het bestuur van TQB het volgende: “De reden van deze beslissing is het gebrek aan steun vanwege het clubbestuur van KFO Beerschot Wilrijk voor de vzw Tene Quod Bene, op een moment dat de werking en sommige van haar bestuursleden door een parallelle mobilisatie van supporters aanhoudend in diskrediet gebracht wordt.”

“De omstandigheden waren van die aard dat waardevolle mensen die zich kandidaat stelden om de supportersinspraak op het Kiel mee te helpen organiseren, hun kandidatuur in vraag stelden omdat ze geen zin hadden in een broederstrijd (sic) terecht te komen. Verzoeken van TQB om in overleg te gaan met de verantwoordelijken achter die mobilisatie werden niet beantwoord. TQB betreurt de ontstane en in onze ogen volstrekt overbodige polarisatie die als gevolg daarvan ontstond.”

De vzw Tene Quod Bene zag eind 2015 het levenslicht en kreeg niet veel later een vast zitje in het bestuur van Beerschot Wilrijk. Hoe het nu verder moet, is onduidelijk. Het ontslagnemende bestuur van TQB hoopt alvast dat het vaste zitje in het bestuur van de club niet verloren zal gaan.

Meer voetbalnieuws