Mechelse seriemoordenaar Renaud Hardy niet bijkomend gestraft voor aanval met loodjesgeweer

Foto: Photo News

Mechelse seriemoordenaar Renaud Hardy niet bijkomend gestraft voor aanval met loodjesgeweer

Print
Antwerpen -

Het hof van beroep in Antwerpen heeft de Mechelse seriemoordenaar Renaud Hardy schuldig bevonden aan opzettelijke slagen en verwondingen omdat hij vier jaar geleden met een loodjesgeweer op een fietsster had geschoten. De man krijgt er echter geen straf meer voor, omdat hij intussen door het hof van assisen veroordeeld is tot levenslang - er treedt dan een soort opslorping van straf in werking.

Hardy had op 1 oktober 2014 onder invloed van cocaïne een fietsster op de Battelbrug in Mechelen met een loodjesgeweer in de rug geschoten. De vrouw reed door, maar werd achtervolgd door Hardy. Toen die zag dat haar vriend haar thuis stond op te wachten, droop hij echter af. De vriend verwittigde wel de politie, die bij een huiszoeking bij Hardy het loodjesgeweer achter een haag terugvond. De politie wist toen nog niet dat Hardy al een moord had gepleegd, op Maria Walschaerts uit Mechelen. Later zou hij ook nog zijn ex Linda Doms vermoorden in Hofstade. Mogelijk is de beschoten vrouw dus aan veel erger ontsnapt.

In eerste aanleg werd Hardy nog veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel. Door zijn recente assisenveroordeling tot levenslang en een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank voor vijftien jaar, wordt de straf nu echter opgeslorpt. Voor het bezit van kinderporno werd hij vrijgesproken.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio