Aangeboden door Opel

© opel

Opel bouwt al 120 jaar aan de toekomst

Het Duitse bedrijf Opel produceert al 120 jaar auto’s. In die lange geschiedenis is Opel er steeds in geslaagd om innoverende technologie voor iedereen toegankelijk te maken. En dat zal het bedrijf ook in de toekomst blijven doen.

Opel heeft al een lange geschiedenis achter de rug. Al van bij het begin heeft het automerk er naar gestreefd om technologie zo toegankelijk mogelijk te maken. Een fraai voorbeeld daarvan is de 4/8 PS Opel ‘Doktorwagen’ uit 1908. Die was zo makkelijk te bedienen dat er geen speciaal opgeleide ‘chauffeur’ meer nodig was om er mee rond te rijden. Opel was ook de eerste Europese constructeur die de assemblagelijnproductie invoerde, zodat wagens goedkoper aangeboden konden worden. 2019 wordt voor de constructeur een feestjaar, dat het gaat vieren met onder meer speciale '120 Years Edition'-versies van de KARL en Corsa, de bestseller Astra, de sportieve SUV-familie, de compacte monovolume Zafira en het vlaggenschip Insignia.

Kijken naar de toekomst

Opel mag fier terugkijken op zijn verleden, maar het bedrijf werkt ook steeds volop aan de toekomst. De traditionele waarden zoals hoogstaande engineering, technische innovatie en de onberispelijke ‘Made in Germany’ kwaliteit zijn een absolute vereiste die nog verder wordt aangescherpt met een nieuwe designfilosofie. Die is samen te vatten in twee sleutelwoorden: krachtig en puur - kenmerken die eveneens al in vorige iconische modellen vervat werden, zoals de Opel CD die zijn wereldpremie`re beleefde op het Autosalon van Frankfurt in 1969.

Puur en gedurfd

Een fraai voorbeeld van de nieuwe designtaal is de GT X Experimental, een conceptwagen die te zien zal zijn op het Autosalon. De GT X Experimental is een volledig elektrische compacte vijfdeurs SUV. Hij introduceert designelementen die standaard zullen worden op alle toekomstige modellen. Aan de voorzijde omsluit een elegante module, de ‘Opel Vizor’ genaamd, zowel de led-matrixkoplampen, de vleugelvormige dagrijlichten, de camera’s en sensoren van de rijhulpsystemen en autonome rijfuncties en het oplichtende Blitz-logo van Opel. De buitenkant van de GT X Experimental oogt strak en gedurfd, zonder de traditionele elementen zoals deurklinken of spiegels. Ook het interieur verrast, met een 'Pure Panel’ in plaats van het klassieke dashboard. Ee´n enkel, breed scherm toont de essentiële informatie en maakt de veelheid aan schermen, knoppen en bedieningen in de huidige wagens overbodig

Elk jaar een nieuw model

Met zijn PACE!-strategie heeft Opel zich ertoe verbonden om elk jaar minstens één nieuw model op de markt te brengen. Voor 2019 staan de nieuwe generatie van de bestseller Corsa en de opvolger van de succesvolle Vivaro op het programma. De nieuwe Corsa zal elektrische mobiliteit betaalbaar maken voor een breed publiek, geheel in de traditie van Opel. In 2020 volgt dan de opvolger van de Opel Mokka X, die een sleutelrol zal spelen in de strategie om het SUV-aandeel uit te breiden. Vandaag biedt Opel reeds Sport Utility Vehicles aan voor alle doeleinden, met de avontuurlijke Opel Mokka X, de veelzijdige Opel Crossland X en de dynamische Opel Grandland X. Opel versnelt ook de elektrificatie van zijn modellenreeks. Tegen 2020 wil het merk in totaal vier elektrische modellen aanbieden en tegen 2024 zal van elk Opel-model een elektrische versie verkrijgbaar zijn.

Born in Germany. Made for us all.Ontdek hier de Salonkortingen én speciale voucher van Opel.