Aangeboden door Opel

© opel

120 jaar Opel in 12 iconische modellen

Al meer dan een eeuw staat Opel voor technische innovatie, een aantrekkelijk design en betaalbaarheid. Deze twaalf modellen getuigen van de rijke traditie én voortdurend vooruitdenken van Opel.

Opel Patentmotorwagen 'System Lutzmann'

Het begon allemaal in 1899 met de 'System Lutzmann'. In totaal werden hiervan 65 exemplaren met de hand gemaakt. Eentje daarvan won in 1901 de Heidelberg-Königstuhl bergrace.

4/8 PS Opel ‘Doktorwagen’

De 4/8 PS Opel komt in 1908 op de markt voor een prijs van 3.950 Duitse mark. Hij is gemakkelijk te gebruiken en wordt vaak gebruikt door huisartsen op patiëntenbezoek – vandaag heeft hij nog steeds de bijnaam ‘Doktorwagen’.

4/12PS 'Laubfrosch'

Deze tweezitter met een topsnelheid van 60 km/u wordt gemaakt op de assemblagelijn die Opel als eerste Europese constructeur installeerde. Deze ‘wagen voor iedereen” is beschikbaar voor 1.930 rijksmark.

Kadett

De Kadett uit 1936 biedt een zelfdragende stalen carrosserie, onafhankelijke voorwielophanging, een viercilinder viertaktmotor en hydraulische trommelremmen voor een schappelijke 1.795 mark – duidelijk minder dan de directe concurrenten.

Olympia Rekord

De Olympia Rekord met zijn ponton-carrosserie en verchroomde grille is duidelijk gebaseerd op de grote Amerikaanse limousines. Met de Olympia Rekord Caravan maakt een nieuw voertuigtype zijn debuut: een stijlvolle break voor het hele gezin.

Rekord P2

De Opel Rekord P2 wordt in 1960 gei¨ntroduceerd en in 1963 volgt de Rekord A. De middelgrote Rekord wordt het synoniem voor de nieuwe middenklasse in de jonge Bondsrepubliek Duitsland. In 1964 verschijnen de ‘KAD’-modellen – Kapitän, Admiral, Diplomat –in het luxesegment.

Opel GT

De Opel GT uit 1968 is een sportwagen die binnen het bereik van een breed publiek ligt, dankzij de efficiënte serieproductie. Later volgen de Manta en de Calibra met dezelfde filosofie.

Opel Corsa

De compacte Corsa brengt in 1982 vernieuwing: hij bewijst dat een kleine wagen niet hoeft in te leveren op rijplezier en kosteneffectiviteit. Tot vandaag blijft de Corsa een veel verkochte wagen en heeft het model ondertussen al verschillende transformaties ondergaan.

Zafira

In 1999 brengt Opel de Zafira uit, een compacte monovolume met zeven zitplaatsen. De derde zetelrij verdwijnt volledig in de vloer, en de Zafira kan snel omgevormd worden tot een kleine bestelwagen door de stoelen weg te klappen. Nog steeds vormt de Zafira een populaire familiewagen binnen de Opel familie, in een gans nieuw jasje.

Opel Ampera

In 2009 verschijnt de elektrisch aangedreven Ampera, met een eigen krachtbron aan boord die de actieradius uitbreidt. Daardoor is hij niet afhankelijk van laadstations. De elektrische Ampera-e uit 2016 heeft een indrukwekkend bereik van 520 kilometer.

Astra 2015

In 2015 lanceert Opel de vernieuwde Astra: een zuinige wagen, met een kleinere cilinderinhoud, een lager brandstofverbruik en een hogere efficie¨ntie. Hij wordt verkozen tot 'Europese Auto van het Jaar 2016'.

Insignia

De Insignia A uit 2008 is de eerste Opel die verkeersborden kan herkennen. Deze nieuwe generatie van de Insignia is lichter, zuiniger en tegelijkertijd veel ruimer. De Insignia GSi, Country Tourer, Grand Sport en Sports Tourer bieden adaptieve vierwielaandrijving met koppelvectoring die de achterwielen in een fractie van een seconde onafhankelijk kan versnellen, in functie van de rijsituatie. De Opel Insignia is de eerste auto van een volumefabrikant in het middensegment die deze technologie aanbiedt. Ook nu nog wordt deze wagen gekenmerkt door superieure connectiviteit en intelligente rijhulpsystemen.

Mokka X

Opel zag de vraag naar SUV’s al snel toenemen. De reden? De hoge zittingen die een beter overzicht bieden in combinatie met een groter rijcomfort. De subcompacte Mokka X bleek vanaf het allereerste begin zeer populair te zijn. In 2017 krijgt hij in de compacte klasse het gezelschap van de Crossland X en Grandland X. Alle leden van de X-Familie zijn verkrijgbaar met de AGR-gecertificeerde (Actie Gezonde Rug) actieve stoelen. Ergonomische en comfortabele stoelen maken al lang deel uit van het DNA van Opel – 120 jaar geleden pronkte de Opel Patentmotorwagen 'System Lutzmann' al met lederen bekleding.

GT X Experimental

12 iconische modellen … maar Opel blijft niet stilstaan. Met de Opel GT X Experimental conceptwagen die je op het Autosalon in Brussels Expo kan ontdekken, geeft Opel een vooruitblik op zijn toekomst. Deze volledig elektrische compacte vijfdeurs-SUV zit boordevol innovatieve ideeën. Het vermogen wordt geleverd door een vooruitstrevende compacte lithium-ionbatterij van 50 kWh. Hij heeft wel autonome rijfuncties van niveau 3. Dat betekent dat hij alle aspecten van het rijden aankan, maar dat de bestuurder op verzoek tussenbeide moet komen.

Born in Germany. Made for us all.Ontdek hier de Salonkortingen én speciale voucher van Opel.