© Jan Van der Perre

DISCUSSIE. Begrijpt u de criticasters bij sp.a die niet geloven dat De Wever een verbindende burgemeester kan zijn?

N-VA, Open Vld en sp.a gaan de komende zes jaar de stad Antwerpen besturen. Dat staat nu 100% vast, nadat ook de sp.a-leden hun fiat gaven aan het bestuursakkoord. Dat ging echter niet van een leien dakje. Heel wat partijleden, waaronder drie van de zes sp.a’ers in de nieuwe gemeenteraad verzetten zich tegen dit akkoord. Vooral samenwerking met de figuur van Bart De Wever is die criticasters een doorn in het oog.

joro

Jinnih Beels, Tom Meeuws en Yasmine Kherbache, die het akkoord onderhandeld hadden met N-VA en Open Vld, moesten zaterdag hemel en aarde verzetten om voldoende socialistische partijleden er van te overtuigen om de sprong te wagen en te gaan besturen met (centrum-)rechtse coalitiepartners. De rode dissidenten zagen in het ontwerp-bestuursakkoord veel te weinig garanties dat sp.a er in kan slagen om het stuur van het stadsbestuur voldoende naar links om te gooien en het een verzoenender en socialer gelaat te geven.

LEES OOK. (+) Jinnih Beels noemt goedkeuring bestuursakkoord “stukje geschiedenis”, maar dissidente sp.a’ers niet gesust

Vooral de figuur van Bart De Wever blijft omstreden. De burgemeester nam bij de presentatie van het akkoord een gematigder discours aan en predikte ‘de grote verbinding’. Heel wat sp.a’ers blijven echter zeer sceptisch en geloven niet dat De Wever plots de hele stad kan verzoenen, zeker niet zolang hij in volle verkiezingscampagne N-VA-voorzitter blijft.

Begrijpt u de kritiek van dissidente sp.a’ers die niet geloven dat Bart De Wever een verbindende burgemeester kan worden?

Reageer mee via onderstaand formulier. Een greep uit de reacties verschijnt maandag in Gazet van Antwerpen.

MEER OVER Bestuursakkoord Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio