CD&V luidt alarmbel over hervorming adviesraden

Foto: JAA

CD&V luidt alarmbel over hervorming adviesraden

Print
Schilde -

De adviesraden worden door de nieuwe coalitie van N-VA en Open Vld voorlopig niet vernieuwd. Ze worden hervormd tegen 1 juli. CD&V, dat weldra in de oppositie zit, maakt zich zorgen. “We waren niet op de hoogte van dit manoeuvre. De toekomst van de belangrijke adviesraden is in gevaar. Hun autonomie is bedreigd. Mogelijk wordt er gesnoeid in het aantal adviesraden”, trekt Hans Hanssen (CD&V) aan de alarmbel.

Hanssen betreurt dat de adviesraden niet betrokken zijn geweest bij deze beslissing. “Onze fractie werd alvast op geen enkele wijze ingelicht. We hebben veel respect voor de jeugdraad, seniorenraad, milieuraad, sportraad en nog een tiental andere organen die erg nuttig werk leveren. Zij moeten dat ook kunnen blijven doen in volledige onafhankelijkheid”, aldus de CD&V-fractieleider.

Burgemeester Dirk Bauwens (N-VA) stelt dat het allerminst de bedoeling is om de rol van de adviesraden in te perken. “We willen overleggen met de vele vrijwilligers in de adviesraden en verenigingen. Daarom is er in het college en bij uitbreiding ook in de gemeenteraad voorgesteld om de bestaande besturen verder te laten werken tot juni. De nieuwe coalitie zet hoog in op inspraak en participatie en net daarom willen we de huidige werking van de adviesraden onder de loep nemen, zodat we ze op een meer effectieve en efficiënte manier invulling kunnen geven.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio