De plakplek van de week: winterdorp Club Cabane op Linkeroever

Foto: rr

De plakplek van de week: winterdorp Club Cabane op Linkeroever

Print

Elke week stellen we een Antwerpse locatie voor waar het ’s nachts leuk blijven plakken is. Deze week: Club Cabane op Linkeroever.

Wat? Sinds dit jaar heeft Linkeroever zijn eigen feestelijke winterdorp mét ijsschaatsbaan aan de rand van de Schelde en Sint-Anneke. Club Cabane heeft alles om een nieuwe vaste waarde te worden. Na een rondje schaatsen kun je je hier verwarmen met een glühwein, jenever of warme chocomelk bij een van de gezellige chalets.

Op je honger hoef je ook niet te blijven zitten: er is winterse kost zoals raclette, braadworsten of tartiflettes in overvloed. Tijdens het weekend nodigt Club Cabane bovendien dj’s uit die al eens voor een feestje durven te zorgen.

Waar? Jachthaven 1

Waarom de moeite? “Het is altijd een klein beetje reizen, wil je naar Club Cabane komen”, vertelt zaakvoerder Wim Van der Borght. “Maar met de waterbus ben je vanuit het drukke stadscentrum in twee minuutjes tijd bij ons. En er valt hier veel te beleven. Het hele winterdorp is gezellig aangekleed. We hebben verschillende standjes en geregeld staan er optredens en dj’s gepland, waardoor deze plek in het weekend een soort ‘clubje’ wordt voor het jonge volk. We houden dan tot minstens 1u open, en dat tot aan de krokusvakantie.”