Aangeboden door SEAT

© SEAT

Modern en functioneel design: SEAT vernieuwt met de Tarraco

De Tarraco is de nieuwste en grootste SUV van SEAT. De nieuwkomer introduceert meteen ook een vernieuwde designtaal voor de constructeur. De ontwerpers streefden dan weer naar een evenwicht tussen esthetiek en functionaliteit.

De SEAT Tarraco is het nieuwe vlaggenschip in het SUV-gamma van SEAT, als grote broer van de Ateca en de Arona.

Nieuwe designtaalMet zijn lengte van 4,735 m en een hoogte van 1,658 m biedt de SEAT Tarraco een zee van binnenruimte, zowel in de 5-zitter als in de 7-zitter uitvoering. Die grotere dimensies waren een uitdaging voor het ontwerpteam, dat een evenwicht zocht tussen een aantrekkelijke vormgeving en een doelgerichte functionaliteit. Het resultaat? Een nieuwe designtaal die de norm wordt voor alle nieuwe SEAT-modellen. Zo kreeg de Tarraco een opvallend radiatorrooster dat voor meer uitstraling en karakter zorgt. De full-led-koplampen zijn door hun driehoekige vorm meteen herkenbaar als SEAT-fabricage, maar ze liggen dieper in het koetswerk verzonken en geven zo een strakker voorkomen.

“Ik denk dat de nieuwe Tarraco vanwege zijn uitstekende verhoudingen en elegant maar tegelijkertijd sportief design een sterke eerste indruk nalaat. Hij geeft een gevoel van trots dankzij zijn assertieve voorzijde die een vooruitblik biedt op hoe SEAT’s er in de toekomst zullen gaan uitzien”, zegt Alejandro Mesonero, designdirecteur bij SEAT. “En zoals voor iedere auto die we ontwikkelen, hebben we ook bij de Tarraco ontzettend veel liefde en passie gestoken in de details.”

FunctioneelDie aandacht voor detail blijkt bijvoorbeeld aan de achterzijde. De SEAT Tarraco heeft een lage laaddrempel zodat je zonder veel moeite de grote laadruimte optimaal kunt benutten. Tegelijk benadrukt het ontwerp van de lichten hoe breed en praktisch de SUV wel is. De led-technologie maakt bovendien het gebruik van dynamische richtingaanwijzers mogelijk. Ook voor de binnenverlichting kozen de designers consequent voor led-technologie. Die biedt hen meer creatieve vrijheid terwijl inzittenden genieten van een strakke, heldere verlichting.

Eenzelfde mix van functionaliteit en design vind je in de SEAT Digital Cockpit in de vorm van een configureerbare digitale display van maar liefst 10,25 inch breed. In plaats van de klassieke meters zie je hier de informatie die jij wenst te zien. Er is ook een 8” groot, zwevende HMI-display waarmee de inzittenden het SEAT-aanbod aan connectiviteitsopties kunnen gebruiken. Als je voor het 8 inch groot Navigation Plus systeem kiest, kun je de infotainmentsystemen met gebaren bedienen – een primeur voor SEAT.

Veilig en geborgenHet interieur van de Tarrraco creëert een gevoel van ruimte aan boord. Een horizontale lijn over de volledige breedte van het dashboard benadrukt hoe breed de Tarraco wel is. Het interieur omhult als het ware de inzittenden en ademt tegelijkertijd vertrouwen uit. De veiligheid wordt ook verzekerd door de vele rijhulpsystemen, die het rijden comfortabeler en veiliger maken. Vertrouwde systemen zoals Lane Assist en Front Assist inclusief voetganger- en fietserdetectie zijn standaard in Europa, terwijl Blind Spot Detection, verkeersbordenherkenning, Traffic Jam Assist, Adaptive Cruise Control (ACC), Light Assist en Emergency Assist op de optielijst staan.

Wil je de SEAT Tarraco zelf ontdekken? Ga dan langs bij een SEAT verdeler of vind hier meer info over deze nieuwe SUV. In januari is de SEAT Tarraco bovendien te zien op het Autosalon in Hall 11.

De nieuwe SEAT Tarraco. Waarom niet meteen? Ontdek meer »