Einde van dit seizoen van ‘De Slimste Mens’ is in zicht, dat vraagt om een emotioneel moment met Erik Van Looy

Foto: VIER

Einde van dit seizoen van ‘De Slimste Mens’ is in zicht, dat vraagt om een emotioneel moment met Erik Van Looy

Print

Het einde van het zestiende seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ is stilaan in zicht. Peter Van de Veire, Rani De Coninck en Michèle Cuvelier namen het dinsdagavond tegen elkaar op om te strijden voor een plaatsje in de grote finale-aflevering.

Wie zat er in de jury?

Herman Brusselmans en Ruth Beeckmans hebben elkaar gevonden in de juryzetels. De twee tonen zich van hun beste kant.

Wat waren de beste quotes?

Erik Van Looy: “Jij wordt vader, proficiat. Hoe oud ben jij nu?” Peter Van de Veire: “47.” Van Looy: “47! Dat dat allemaal nog marcheert.” Van de Veire: “Dat is een lang verhaal.” Van Looy: “Hoe bedoel je?” Van de Veire: “Ja, letterlijk, he.”

Erik Van Looy: “Mooie leren jas, Herman.” Herman Brusselmans: “Wel, ik draag dat eigenlijk ook omdat ik er ongelooflijk sexy mee uitzie. Ik denk nu in de huiskamers: al tienduizenden huisvrouwen met een natte onderbroek.” Van Looy: “Rani, vind je het sexy?” Rani De Coninck: “Ik wou dat ik in mijn huiskamer zat.”

Erik Van Looy: “Ben jij een goede kusser?” Rani De Coninck: “Dat kun je moeilijk van jezelf zeggen. Maar ik heb horen zeggen van wel.” Herman Brusselmans: “Ja, ik heb dat overal rondgestrooid.”

Wat was het mooiste moment?

Toen in de studio het brandalarm afging, zette Michèle Cuvelier zich schrap om de zaal uit te rennen. Het bleek opgezet spel, maar de blik op het gezicht van Cuvelier was goud waard.

Was er ook een hartverwarmend moment?

Een mooi en hartverwarmend moment: zowel Peter als Herman vliegen in de armen van Erik om een knuffel te geven. De een haalde er punten mee binnen voor een quizvraag, de ander veroverde er alle harten mee in de studio na zijn dankwoord aan de presentator.

Wie moest er naar huis?

Rani De Coninck. Erik Van Looy zal het nog twee afleveringen zonder de prachtige glimlach van de JOE-presentatrice moeten doen. Rani struikelde over de broers Walschaerts van de groep Kommil Foo, maar verwees naar de ‘Nevermind’ op haar T-shirt: het is en blijft een spel.

Wie was de winnaar?

Peter Van de Veire van MNM. Hij deed het welgeteld zes seconden beter dan zijn collega bij Studio Brussel, Michèle Cuvelier. Ook zij blijft in de race.

Wie is de nieuwkomer?

Acteur Boris Van Severen.

Welke finalist staat er nog te wachten?

Julie Colpaert. Zij valt als laatste in op donderdag.

Nu in het nieuws