Telenet Giants Antwerp - Fuenlabrada 102-78

Antwerp Giants schitteren weer in Champions League en ruiken volgende ronde

Telenet Giants Antwerp blijft als een wervelwind door de Champions League denderen. De Sinjoren wonnen op de negende speeldag en in een kolkende Lotto Arena immers met vernietigende 102-78 cijfers van het Spaanse Fuenlabrada. Meteen de vijfde zege in de Champions League en de Sinjoren zijn dan ook op schema voor kwalificatie. “We gaan voor de top 4 en een stek in de 1/8ste finales van de Champions League,” zei uitblinker Paris Lee. De Amerikaanse guard leidde de Giants met een indrukwekkende double-double en met 27 punten (7 op 9 bommen) en 10 assists naar de beklijvende Europese zege.

Paniek in de Lotto Arena in de aanloop van het duel van de Champions League tegen Fuenlabrada. Een storing op de 24seconden shotklok zorgde ervoor dat de partij niet om 20 uur, maar na veel intensief werk van de crew gelukkig nog om 20u16 kon aanvatten. Het scorebord werkte evenwel niet, wel de shotklok. Met de hulp van een ouderwets scorebord met handbediening kon de partij aanvatten. Voor een goed begrip: op het reuzescherm dat in de Lotto Arena hangt, konden de toeschouwers de partij en dus ook het scorerloop perfect volgen.

In een sterk openingskwart was Telenet Giants Antwerp offensief op de afspraak. Een weer flitsende en met vele dunks uitpakkende Ismael Bako was de inspirator van de eerste Antwerpse bonus: 12-10. Jae’Sean Tate en Paris Lee gaven de Antwerpse center steun. Dat was ook aan de orde. Defensief zat het, net als bij de Spanjaarden trouwens, niet echt snor in de eerste helft bij de Metropoolploeg. Door toedoen van de vinnige Luka Rupknik en vooral de met 3 op 4 bommen uitpakkende Marc Garcia nam Fuenlabrada in een offensief bijzonder attractieve partij dan ook het initiatief over. Van een 28-25 Antwerpse bonus na het eerste kwart ging het dan ook naar 32-35 en naar maximaal 34-42 voor Fuenlabrada. Code oranje flikkerde bij de selectie van coach Roel Moors. Ondanks de vierde wedstrijd in acht dagen was de energietank van Telenet Giants Antwerp gelukkig niet leeg. Met een scherpe tussenspurt, met onder meer een bom van Dave Dudzinski, ging het dan ook naar een 44-45 tussenstand halfweg.

© GOYVAERTS/GMAX Agency

In het derde kwart waren de Giants defensief wel bijzonder alert. Vic Sanders scoorde bangelijke korven, Tyler Kalinoski dropte bommen en de Giants noteerden na dertig minuten vooral 9 op 9 vrijworpen. Dat gaf een boost en vertaalde zich tegen een fel Fuenlabrada en na 56-56 en via twee bommen van Paris Lee in een 66-60 tussenstand.

De Metropoolploeg ging in het slotschuifje op zijn elan verder. Vic Sanders en Tyler Kalinoski scoorden na heerlijke aanvalspatronen en bij 79-64 was een eerste grote afscheiding een feit. “We waren defensief in die tweede helft echt wel paraat. Als de shots dan ook vallen kan het bij ons snel gaan. We spelen misschien wel een perfect laatste kwart en dat leidde dan ook en na 84-75 naar een afgetekende 102-78 overwinning. We vegen zelfs de 96-84 nederlaag in Spanje uit en staan dus positief ten opzichte van Fuenlabrada. Belangrijk met het oog richting top 4,” zei coach Roel Moors. Paris Lee straalde na de partij. “Mag ik eerst zeggen dat dit een collectieve overwinning is. En ja, het is ook mijn beste wedstrijd uit mijn ganse carrière,” lachte de Amerikaanse uitblinker van een in de Champions League beklijvend Telenet Giants Antwerp.

Telenet Giants Antwerp-Fuenlabrada 102-78

Telenet Giants Antwerp: Lee 27, Donkor 1, Tate 14, Vanwijn 4, Sanders 21, Schoepen 3, Bako 12, Dudzinski 9, Kalinoski 11

Fuenlabrada: O’Leary 3, Rupnik 20, Garcia 24, Cruz 11, Llorca 9, Conzalez 4, Clark 4, Eyenga

Meer sportnieuws