Bedrogen vrouw eist duizenden euro van Jo met de Banjo

Print

Foto: Home Shopping Europe

Jo met de Banjo heeft een klacht aan zijn been. De oud-liedjesschrijver voor onder anderen Sam Gooris en ­Wendy van Wanten zou geld gekregen hebben van een vrouw in ruil voor “avondjes uit”, verklaart de vrouw anoniem in Dag Allemaal.

“We zijn intiem geweest. We waren minnaars.” Volgens de vrouw vroeg Jo met de Banjo, die eigenlijk Jo Declercq heet, geld omdat zijn echtgenote anders niet zou ­geloven dat “hij gaan werken was”. Hij vroeg 250 euro voor uitjes in de week en 350 euro voor etentjes in het weekend. Pas na een hele tijd kwam ze erachter dat Jo eigenlijk gescheiden was en dus geen echtgenote had.

De vrouw eist het geld nu ­terug. Het zou om duizenden euro gaan.

“We gaan voor vrijspraak”

Het betreft een klacht bij een burgerlijke rechtbank. Jo met de Banjo, die tot vorig jaar sp.a-schepen was in Herent, kan dus hoogstens worden veroordeeld tot het terug­betalen van de bedragen. “Hij wordt zéker niet vervolgd voor oplichting of wat dan ook”, bevestigt zijn advocate Cindy Penninck. “Maar dan nog gaan we voor de vrijspraak. Die vrouw heeft geen recht op de geëiste som.”

Jo met de Banjo, ook publieksopwarmer voor het Eén-programma De ­Zevende Dag, wilde gisteren niet al te veel kwijt. “Ik heb die vrouw niet opgelicht of wat dan ook. Het was om­gekeerd: zij stalkte mij. Nu goed, dit is een oud verhaal dat nu bovenkomt. Ik heb alle vertrouwen in het ­gerecht.”

De zaak zou in het najaar van 2019 gepleit worden in de rechtbank van ­Leuven.

Nu in het nieuws