Charlotte Vandermeersch, Joren Seldeslachts en Maarten Nulens in ‘Baantjer’

Foto: DVM, VTM, Frank Abbeloos

Charlotte Vandermeersch, Joren Seldeslachts en Maarten Nulens in ‘Baantjer’

Print

Van Baantjer, de ook in Vlaanderen populaire tv-reeks, komt volgend jaar een Nederlandse speelfilm in de bioscopen en daar zullen ook Vlaamse acteurs in voorkomen. De opvallendste namen zijn Charlotte Vandermeersch, Tom Vermeir, Joren Seldeslachts en Maarten Nulens. Dat er ook Vlamingen meedoen heeft alles te maken met het verhaal. Dat speelt zich voor een deel in Antwerpen af.

In Baantjer Het Begin maakt de kijker kennis met de jonge Jurre De Cock die begin jaren tachtig gestationeerd wordt in het door krakers en punkers geplaagde Amsterdam. De Cock moet een moordzaak oplossen die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen. Het onderzoek brengt hen in contact met Lacroix, een belangrijke schakel binnen de internationale geheime dienst. Die rol zal worden gespeeld door Charlotte Vandermeersch. Joren Seldeslachts vertolkt de rol van rechercheur Mertens, Maarten Nulens speelt diens collega. De Nederlandse acteur Waldemar Torenstra kruipt in de huid van De Cock, met c-o-c-k.

De speelfilm Baantjer het Begin is vanaf april 2019 te zien in de Belgische en Nederlandse bioscopen en dient als kick-off voor de gelijknamige dramaserie die later in België in zijn geheel op VTM te zien zal zijn.

.

Nu in het nieuws