© REUTERS

Doel 1 en Doel 2 zullen langer onbeschikbaar zijn

De kernreactoren Doel 1 en Doel 2 zullen langer onbeschikbaar zijn dan tot nu toe gedacht. Doel 2 zal onbeschikbaar zijn tot 28 januari en Doel 1 tot 15 maart 2019, zo meldt Electrabel dinsdagavond. Eerder was nog sprake van een heropstart van Doel 2 in december en Doel 1 eind januari.

Doel 1 en Doel 2 liggen voor langere tijd stil voor complexe werkzaamheden. Uitbater Electrabel meldde in november dat het voor Doel 1 noodzakelijk is om een groter gedeelte van de leidingen te herstellen dan gedacht.

In Doel 2 controleren de technische teams momenteel de werking "van honderden vernieuwde systemen, uitrustingen en kringen die de centrale besturen". "Het gaat hier om belangrijke en grondige inspecties die ervoor moeten zorgen dat de centrale in alle veiligheid weer kan worden opgestart", klinkt het.

Voor de reactor Tihange 3 is de eerste fase van de betonherstellingswerken dan weer bijna afgerond. Tihange 3 zou ten vroegste op 7 januari weer aan het net gekoppeld kunnen worden, in plaats van 2 maart zoals oorspronkelijk gepland.

Nu in het nieuws