Westerlo kan opnieuw niet scoren

Foto: Belga

Westerlo - OHL: 0-0

Westerlo kan opnieuw niet scoren

Print
Voor de tweede week op rij is Westerlo er niet in geslaagd een verdiende zege binnen te halen. De Kemphanen kregen in een flauwe pot tegen OHL wel de beste kansen, maar konden al voor de achtste keer dit seizoen niet scoren.

Een laatste keer vlammen en met de drie punten op zak de voetjes onder de feestdis schuiven. Na het overbodige puntenverlies in Tubeke wilde Westerlo, zonder de aan de knie geopereerde Van Langendonck, het jaar op een mooie manier afsluiten. 

Tot daar de theorie. De praktijk oogde in de eerste helft veel somberder: geen inspiratie, weinig tempo en nul doelpogingen binnen het kader. Alleen een vluchtschot van Alessandro was de naam ‘kans’ waardig. De poging van de ‘Gattuso van Westerlo’ ging maar nipt over. OHL voetbalde alsof het net een volledig kerstmenu achter de kiezen had. 

Gelukkig waren er nog de talrijk meegereisde supporters uit Leuven. Met vrolijke kerstmuts op het hoofd zorgde zo toch iemand voor een hartverwarmende sfeer in ’t Kuipje. Het risico om in te dommelen was anders zeer groot geweest. 

Na de pauze sloeg de Kempense motor wel aan. Westerlo ging aan het voetballen en creëerde drie kansen in drie minuten: Abrahams twee keer naast, een hakje van Petrov belandde op Henkinet. 

Het gebrek aan scorend vermogen werd echter opnieuw pijnlijk in de verf gezet. De diep gestuurde Petrov omspeelde Henkinet, maar worstelde dan te veel met de bal. Fabre kon tijdig opruimen. Ook de inbreng van topschutter Naessens, terug uit blessure, leverde niets op. Een vrije trap van Gorius op de lat was het enige wapenfeit van de bezoekers. 

 De Kemphanen blijven zo met een 6 op 18 zesde in de tweede periode van de Proximus League.

Meer voetbalnieuws