KV Mechelen-coach Vrancken voor bekerclash tegen ex-ploeg: “Willen de verrassing van de kwartfinale worden”

Foto: Photo News

KV Mechelen-coach Vrancken voor bekerclash tegen ex-ploeg: “Willen de verrassing van de kwartfinale worden”

Print

KV Mechelen maakt zich op voor zijn kwartfinale in de Croky Cup. De ontmoeting met KV Kortrijk is in de eerste plaats voor Wouter Vrancken bijzonder. Vrancken ruilde dit seizoen zijn functie als assistent bij KVK in voor het hoofdtrainerschap bij KV Mechelen. “Deze kwartfinale is voor mij extra speciaal, omdat je de spelersgroep en de technische staf, op Yves Vanderhaeghe na, goed kent.”

“Met assistent Chris O’Loughlin bel ik drie à vier keer per week. We hebben een goeie vriendschap opgebouwd. Ook deze week hebben we gebeld, maar ik voelde dat er zo weinig mogelijk over de match werd gesproken. Kristof D’Haene contacteerde me dan weer om matchtickets te vragen.” (lacht)

Onder Vanderhaeghe is KV Kortrijk anders gaan voetballen dan toen Vrancken er nog zat. “Ik ben ze zaterdag gaan scouten tegen Club Brugge (0-0). Ze kunnen in verschillende systemen spelen. De ene keer met vier achterin, de andere keer met vijf. Ik heb een vermoeden in welk systeem ze tegen ons zullen aantreden.”

Kern die PO1-waardig is

Vrancken beseft dat de bekerpartij een serieuze krachtmeting wordt. “Kortrijk heeft een kern die PO1-waardig is. Kristof D’Haene is iemand waar vaak over getwijfeld wordt, maar hem zet je wel als eerste op het bord. Hij koppelt mentaliteit aan kwaliteit.”

Achterin vormden Kumordzi en Kagelmacher vorig seizoen het beste defensieve duo van België. Kagelmacher is de absolute leider in de Kortrijkse kern. In aanvallend opzicht springt Mboyo er met zijn scorend vermogen uit. Hij heeft de perceptie tegen, maar hij is gedisciplineerd in tegenstelling tot wat sommigen denken. Ik heb nog met hem gespeeld bij Kortrijk. Alles wat je van hem vroeg, deed hij ook.”

Niet roteren

Bij Malinwa geloven ze na de bekerzeges tegen Antwerp en Lokeren in hun winstkansen. “Er is uiteraard dat niveauverschil, maar we zitten in een goede flow. Hoe dichter je bij die finale komt, hoe beter die beker smaakt. Ik ga niet roteren, en ik vermoed dat ze niet zullen roteren”, aldus Vrancken.

Meer voetbalnieuws