Ook Jan Vertonghen komt dit jaar niet meer in actie, maar Tottenham verlengt wel zijn contract

Foto: Action Images via Reuters

Ook Jan Vertonghen komt dit jaar niet meer in actie, maar Tottenham verlengt wel zijn contract

Print

Tottenham Hotspur kan tijdens de drukke eindejaarsperiode in de Premier League niet rekenen op Jan Vertonghen. De Rode Duivel heeft in het Champions League-duel tegen FC Barcelona een dijblessure opgelopen en wordt pas in januari opnieuw op training verwacht, zo maakte zijn club dinsdag bekend. Maar de Londense club liet wetel weten dat het de optie in contract van Vertonghen licht. De verdediger is nu tot de zomer van 2020 aan de Engelse club verbonden.

Vertonghen speelt sinds 2012 voor Tottenham. Voordien was de 31-jarige verdediger bij zijn jeugdclub Ajax (2006-2012) aan de slag. Eerder op de dag deelde Tottenham mee dat de Belgische recordinternational (110 caps) in 2018 door een dijblessure niet meer in actie zal komen.

Door die dijblessure bleef Jan Vertonghen ook vorig weekend aan de kant. Eerder dit seizoen was hij al met een dijblessure twee maanden buiten strijd. De verdediger mist deze keer de Bekerwedstrijd tegen Arsenal en de competitieduels tegen Everton, Bournemouth, Wolverhampton Wanderers en Cardiff City. Eerder raakte bekend dat ook Thomas Vermaelen bij Barça dit jaar niet meer in actie komt.

Meer sportnieuws