Man gebruikt gehandicaptenkaart van overleden persoon om te parkeren

Archiefbeeld. Foto: Photo News

Man gebruikt gehandicaptenkaart van overleden persoon om te parkeren

Print
Puurs / Bornem / Sint-Amands -

De lokale politie van Klein-Brabant heeft de voorbije dagen bij drie automobilisten een parkeerkaart voor mensen met een beperking ingetrokken wegens illegaal gebruik ervan. “De betrokkenen stonden op een parkeerplaats voor mensen met een beperking, maar voldeden niet aan de voorwaarden om de kaart te gebruiken”, klinkt het bij de politie.

“Eén man gebruikte zelfs een kaart van een ondertussen overleden persoon, bij een ander feit waren zowel de originele kaart als een duplicaat ervan in gebruik. Wie betrapt wordt zal niet alleen beboet worden voor een parkeerinbreuk, maar er zal ook een gerechtelijk proces-verbaal worden opgesteld wegens het valselijk gebruik van de kaart.”

De politie benadrukt dat een kaart voor mensen met een beperking alleen mag gebruikt worden wanneer de titularis ervan wordt vervoerd of wanneer hij zelf achter het stuur zit.

“Om de kaarten te controleren gebruiken onze mensen op het terrein een app op de smartphone en volgt er nog een tweede controle bij de FOD Sociale Zekerheid.”

Ook in de toekomst zal er worden gecontroleerd op het rechtmatig gebruik van de kaarten.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio