Hofleverancier opgepakt in onderzoek naar diefstal kroonjuwelen

Foto: BELGA

Hofleverancier opgepakt in onderzoek naar diefstal kroonjuwelen

Print

De visagist van koningin Mathilde is maandag een hele dag verhoord in het onderzoek naar de diefstal van een deel van de Luxemburgse kroonjuwelen. J.V. mocht na de ondervraging naar huis.

Hij mag dan de gebrevetteerde make-upartiest zijn van het Belgische koningshuis, gisteren is J.V. op vraag van het Luxemburgse gerecht in Brussel opgepakt en een hele dag verhoord in een onderzoek naar de verdwijning van een deel van de Luxemburgse kroonjuwelen.

Luxemburgse speurders zijn gisteren speciaal naar Brussel afgereisd om het verhoor van J.V. bij te wonen. Zij hopen de dief te ontmaskeren die eerder dit jaar juwelen ontvreemd heeft in het paleis van groothertog Hendrik en zijn vrouw Maria Teresa in Luxemburg Stad. De diefstal ging volgens onze informatie niet gepaard met braak. Speurders gaan ervan uit dat een bevoorrecht bezoeker van het paleis de feiten gepleegd heeft of daarbij geholpen heeft.

Schminken tijdens huwelijksfeest

Tijdens het erg discreet gevoerde gerechtelijk onderzoek kwam J.V. in de kijker van de Luxemburgse rechercheurs. Want de Brusselse visagist heeft niet alleen koningin Mathilde, koningin Paola en prinses Claire al geregeld geschminkt voor een event of fotoshoot, hij deed dat onder meer ook voor de vrouwen op het huwelijksfeest van de Luxemburgse erfprins Willem en de Belgische prinses Stéphanie in 2012. Ook het sporenonderzoek bracht elementen aan het licht waarbij J.V. gisteren uitleg moest geven.

J.V. ontkent naar verluidt dat hij bij de juwelendiefstal in Luxemburg betrokken is. Na verhoor mocht hij huiswaarts keren. Het onderzoek loopt ondertussen voort.

Nu in het nieuws