Coalitievorming loopt vast op persoonlijk dilemma

Catherine Hermans zit gevangen tussen familiale en politieke overwegingen. Foto: dvk

Coalitievorming loopt vast op persoonlijk dilemma

Print
Kruibeke -

Catherine Hermans, nichtje van ex-burgemeester Antoine Denert, heeft de sleutel in handen van de coalitievorming in Kruibeke. Kiest ze voor het beleid en gaat ze als onafhankelijke zetelen, of kiest ze voor haar familie?

De politiek heeft veel onbekende kantjes, maar dat het zo moeilijk kon zijn als in Kruibeke, had niemand verwacht. Een week na de verkiezingen in oktober kwam plots het bericht dat vier mensen van lijst D.E.N.E.R.T. zich zouden aansluiten bij N-VA, of als onafhankelijken zouden zetelen, om zo samen met N-VA en CD&V een meerderheid te vormen die zowel ex-burgemeester Antoine Denert als huidig burgemeester Jos Stassen (SVK) buitenspel zou zetten.

Zo’n beslissing nemen, gaat niet zonder slag of stoot, laat Catherine Hermans weten. Zij zou als nichtje van Antoine Denert mee de overstap maken. “Ik twijfel nog altijd heel erg over de belangrijkste beslissing van mijn leven. Ik weet nog niet wat ik ga doen”, zegt Hermans. “Ofwel kies ik voor het beleid, als ik als onafhankelijke ga zetelen, ofwel voor mijn familie, als ik bij Antoine Denert blijf. Maar ik zal een keuze moeten maken, hoe hard die ook op mijn maag kan liggen, want de kaarten liggen nu bij mij.”

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio