Verkiezingen 2018 - Antwerpen

Antwerps akkoord bijna in tekstvorm

Onderhandelaars Bart De Wever (N-VA), Jinnih Beels (sp.a) en Philippe De Backer (Open Vld). Foto: Photo News

Antwerps akkoord bijna in tekstvorm

Print
Antwerpen -

De onderhandelaars van N-VA, sp.a en Open Vld zijn door de formatienota van burgemeester De Wever (N-VA). De partijen wachten nu op de ontwerptekst van het bestuursakkoord.

Afgelopen weekend nog hebben de delegaties van de potentiële coalitiepartners de formatienota besproken. De partijen wachten nu op de ontwerptekst van wat uiteindelijk het nieuwe Antwerpse bestuursakkoord moet worden. Als die er eenmaal is, zal die met alle delegatieleden opnieuw worden doorgenomen.


Dat nu wordt gewerkt aan de ontwerptekst betekent niet dat er over enkele moeilijke dossiers al een beslissing is genomen. Zo zijn er nog enkele knelpunten rond het sociaal beleid die moeten worden uitgeklaard. Het zou gaan over het al dan niet privatiseren van enkele diensten. Het verbod op het dragen van levensbeschouwelijke tekens aan de stadsloketten (hoofddoekverbod) moet volgens enkele bronnen nog worden besproken. “Er is pas een akkoord als er over álles een akkoord is”, klinkt het bij de onderhandelingsteams.


De Antwerpse sp.a roept de leden op om zeker deze zaterdagochtend vrij te houden voor een ledenvergadering over een nieuw bestuursakkoord en de coalitie met N-VA en Open Vld. Dat blijkt uit een interne mail naar de leden. Vorige week werd de leden nog gevraagd om ook 5 januari vrij te houden. Daar wordt nu niet meer naar verwezen. Volgens een sp.a-topper wil dit nog niet zeggen dat er deze week wordt geland.

Verkiezingsnieuws