Groot drugslabo opgerold bij aardbeienkweker in Beveren

Themabeeld. Foto: gva

Groot drugslabo opgerold bij aardbeienkweker in Beveren

Print
Beveren-Waas -

Op donderdag 6 december voerde de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen een huiszoeking uit in een aardbeienkwekerij in Beveren. Er werden twee drugslabo’s, een opslagplaats voor producten en vaten met drugsafval aangetroffen.

Het Clan Lab Response Unit (C.R.U.) was aanwezig tijdens de huiszoeking. “In het drugslabo werd een grondstof voor amfetamines geproduceerd. Volgens het C.R.U. gaat het om een groot labo met een productie van enkele honderden liters per dag”, klinkt het bij het parket van Oost-Vlaanderen.

Het fruit en de groenten die werden aangetroffen, werden door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) in beslag genomen. De eigenaar van de kwekerij, een 52-jarige man uit Beveren, werd opgepakt en op 6 december voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. Die plaatste hem onder aanhoudingsmandaat.

Op 7 december werden door de Civiele Bescherming elf vrachtwagens met producten en materiaal afgevoerd naar een afvalverwerkend bedrijf. Daar werd het vernietigd. Ook het in beslag genomen fruit en groeten werd vernietigd. “De raadkamer in Dendermonde heeft op dinsdag 11 december de aanhouding van de verdachte bevestigd”, aldus het Oost-Vlaamse parket.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio