© Erik Vandewalle

Politie houdt controleactie aan Belgisch-Nederlandse grens

Op de grens van het Belgische Putte en het Nederlandse Putte vond vorige week opnieuw een ‘multidisciplinaire grenscontrole’ plaats. Het ging om een samenwerking van agenten van politiezone Noord en hun Nederlandse collega’s uit Woensdrecht. Dat gebeurde eerder dit jaar ook al.

evdw

Nu lag het zwaartepunt van de gezamenlijke actie op diefstal in woningen. Dat komt omdat er de laatste tijd een stijging van het aantal woninginbraken werd vastgesteld. Zowel zichtbare als anonieme patrouilles controleerden in Putte op Belgisch en Nederlands grondgebied.

Op twee plaatsen aan de Belgische kant van de grens en één in het Nederlands Putte werd het verkeer afgeleid en werden wagens en inzittenden gecontroleerd. Een combi uitgerust met een slimme ANPR-camera’ bleef in de buurt om nummerplaten te herkennen.

Er werden ook enkele pv’s opgemaakt voor verkeersinbreuken, rijden onder invloed van alcohol en drugsbezit. De meest opvallende passanten waren een vrouw met een erg tamme papegaai op haar schoot en een carnavalswagen.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio