Energiefactuur een beetje lager door dalende distributienettarieven

Illustratie. Foto: BELGA

Energiefactuur een beetje lager door dalende distributienettarieven

Print

De distributienettarieven voor elektriciteit en aardgas dalen volgend jaar gemiddeld met respectievelijk 46 en 25 euro voor de gezinnen. Dat meldt de Vlaamse energieregulator VREG maandag. Ook KMO’s zien de distributietarieven dalen.

De VREG keurde de distributienettarieven voor 2019 goed. Voor elektriciteit is het de tweede daling op rij, voor aardgas was er in 2018 nog een stijging. “Een gezin betaalt in 2019 gemiddeld 46 euro minder aan distributienettarieven voor elektriciteit en 25 euro minder aan distributienettarieven voor aardgas.” Het prosumententarief voor eigenaars van zonnepanelen gaat gemiddeld 8 procent lager.

Ook voor de KMO’s is er goed nieuws. Zij betalen in 2019 gemiddeld 586 euro minder aan distributienettarieven voor elektriciteit en 83 euro minder aan distributienettarieven voor aardgas.

Wat zijn distributienettarieven?

De distributienettarieven zijn deel van de energiefactuur, dat is het bedrag dat de consument betaalt voor het vervoer van de energie. Die tarieven worden via de factuur van de energieleverancier aan de consument doorgerekend.

.

Nu in het nieuws