Vermiste minderjarige aangetroffen bij verkeerscontrole door aspirant-inspecteurs

Print

Video: Politiezone Antwerpen

Borgerhout -

De aspirant-inspecteurs en -hoofdinspecteurs van de Antwerpse politie hebben het voorbije weekend een controleactie gehouden aan Spoor Oost met ondersteuning van de verkeerspolitie. Voorbijrijdende voertuigen werden gecontroleerd op boorddocumenten en bestuurders werden onderworpen aan een alcohol- en een drugstest. Er werd onder meer een vermiste minderjarige aangetroffen.

“De aspirant-hoofdinspecteurs organiseerden de actie samen met de aspirant-inspecteurs die op politieschool Campus Vesta het traject Eigen Werving van de Antwerpse politie volgen”, zegt politiezone Antwerpen in een persbericht.

“Tijdens de controleactie kregen ze de kans om praktijkervaring op te doen en hun theoretische kennis toe te passen op het terrein. Voor de aspirant-hoofdinspecteurs was het een waardevolle oefening: ze leerden een grote controleactie in goede banen te leiden.”

Tijdens de actie werden 385 personen gecontroleerd. Drie onverzekerde voertuigen werden in beslag genomen. Vier bestuurders met een voorlopig rijbewijs schonden hun voorwaarden en drie bestuurders reden rond ondanks een rijverbod. Eén van hen, een taxichauffeur, kreeg een verbod om nog met een taxi te rijden.

Een bromfiets werd in beslag genomen, een wagen was niet correct ingeschreven en twee bestuurders verloren hun rijbewijs voor 15 dagen. Eén van hen was onder de invloed van drugs, de ander was dronken. Eén illegaal persoon werd bestuurlijk aangehouden en 1 vermiste minderjarige werd aangetroffen. Er werd ten 15 pv’s opgemaakt voor verkeersinbreuken allerhande.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio