Dronken vrouw kan amper op haar benen staan, agent moet haar auto zelf parkeren

Foto: BELGA

Dronken vrouw kan amper op haar benen staan, agent moet haar auto zelf parkeren

Print
Mechelen -

De politie heeft afgelopen weekend op meerdere plaatsen in Mechelen en Willebroek controles uitgevoerd op alcohol en drugs in het verkeer. Eén vrouw werd tegengehouden met 2,7 gram promille alcohol in haar bloed, ook twee beginnende chauffeurs testten positief op het gebruik van cannabis.

Op de Zandpoortvest in Mechelen hield de politie een chauffeur tegen die met ontstoken grootlichten rondreed. De politie hield haar tegen en merkte al snel een “ontegensprekelijke alcoholgeur” op in haar wagen. “Na het doven van de grootlichten moest ze de parking rechts opdraaien”, vertelt de politie. “Ze reed echter enkele meters rechtdoor. Na opnieuw een interceptie, bleek ze niet meer achteruit te kunnen rijden, de motor viel hierbij herhaaldelijk stil.”

Een agent moest uiteindelijk haar wagen parkeren. “Betrokkene was zo dronken dat ze nog amper op haar benen kon staan. Ze moest ondersteund worden overgebracht naar onze bureelwagen.” De vrouw had 2,7 promille alcohol in haar bloed.

Cannabis en amfetamines

Twee bestuurders die nog geen twee jaar hun rijbewijs hebben testten positief op het gebruik van drugs in het verkeer. Eén van hen reed onder invloed van cannabis en had zijn rijbewijs niet op zak. De andere belandde met zijn wagen in de gracht in de Bessemstraat in Willebroek. Hij had 1,5 promille alcohol in zijn bloed. Hij testte ook positief op het gebruik van cannabis en amfetamines en had een gebruikshoeveelheid cannabis bij.

Een andere bestuurder was ook onder invloed van cannabis en amfetamines en had 1,7 promille alcohol in zijn bloed. In februari van dit jaar werd de man ook al tegengehouden wegens drugs in het verkeer, ook toen werd zijn rijbewijs ingetrokken. Hij stond ook nationaal geseind in een gerechtelijk dossier.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio