© Dame Blanche

Soldenhack: zo vind je je kledingmaat zonder te passen

De solden komen eraan! Inclusief lange wachtrijen aan de paskamers…Geen zin om aan te schuiven? Zo vind je je kledingmaat zonder te passen.

cityfashion

Zo vind je je T-shirt- of truimaat

We weten allemaal dat kledingmaten geen constante zijn in elke winkel. Vergeet het giswerk en ga efficiënt te werk om de juiste maat te vinden. Twijfel je aan een T-shirt of trui? Vraag even hulp aan je shopping partner en leg de schouders van je item aan de achterkant van je eigen schouders (hier ben je het breedst). Komen ze overeen? Dan is het stuk alvast breed genoeg.

Leg je trui of T-shirt nu aan de voorkant van je lichaam en trek het redelijk strak naar beneden om te kijken of het lang genoeg is. Ga hetzelfde te werk voor de mouwen. Houd er wel rekening mee dat sommige kledingstukken (wollen truien, we hebben het over jou) iets harder kunnen krimpen dan anderen!

Broek kopen? Probeer de ‘nek-methode!’

Gelukkig hebben wij de ultieme shopping-hack gevonden om een broek te passen. Het ziet er misschien wat vreemd uit, maar de ‘nek methode’ bespaart je die lange wachtrij. Wikkel de tailleband rondom je nek. Als beide kanten elkaar raken, dan is de kans heel groot dat de broek je past (de omtrek van je nek is ongeveer de helft van je taille). Opgelet: dit trucje werkt minder efficiënt bij vrouwen met een iets grotere kledingmaat!

Toch wat te omslachtig voor jou? Buig je arm, maak een vuist en plaats je ellenboog binnen in de broek tegen de rand. Passen je hele onderarm en vuist in de opening? Dan heb je de juiste maat te pakken. Qua lengte? Houd de broek strak tegen je heupen en knieën, zo heb je meteen een goed idee van de lengte!

Tip: Een jurk pas je best wél even omdat het een kledingstuk voor heel je lichaam (inclusief rondingen) is. Ook een rok is snel een miskoop, dus even aanschuiven is de boodschap.

Sweater weather: deze wintertrui flatteert jouw figuur

© Pete Bellis

Met dit koude weer willen we liefst in een dikke, oversized sweater kruipen. Super gezellig, maar vaak ook nefast voor je figuur. Van een klassieke coltrui tot kort kabelmodel, deze wintertrui flatteert jouw figuur!

Een buikje of zwaardere boezem?

Wie bovenaan het meeste volume heeft, staat het mooist met een lange gebreide vest. Buikjes of zwaardere boezems kan je balanceren door een vest te kiezen die lager dan je heupen komt. Je taille optisch verslanken? Een riempje in je vest doet wonderen! Laat drukke prints of grofgebreide cardigans links liggen: die verzwaren alleen maar.

Ligt je zwaartepunt op je heupen of benen?

In dit geval kies je best voor een iets kortere wintertrui. Het is net wetenschap: hoe korter je bovenlichaam lijkt, hoe langer en slanker je heupen en benen. Een cropped coltrui of kabelmodel is jouw beste (winter)vriend. Met een V-hals of boothals vestig je de aandacht op je hals waardoor je heupen en benen meer in balans zijn met je bovenlichaam. Toch liever een gewone hals? Draag er dan een kraagje onder of combineer je trui met een statement halsketting.

De juiste wintertrui als je groot/klein bent?

Groot en smal gebouwd? Een oversized model geeft je wat meer curves. Een coltrui met losse hals benadrukt dan weer jouw indrukwekkende lengte. Elegantie ten top!

Liever iets groter lijken? Wintertruien in een 'vierkante' vorm die net tot op je heupen vallen, geven je een paar extra centimeters. Dikke, grofgebreide wol staat je beter dan fijn gevlochten wol.

De sweather weather microbe te pakken? Bekijk hier nog meer truien.

Dit worden de modekleuren van 2019

© Marie Méro

Gelukkig kunnen we nog even genieten van onze najaarsgarderobe. Net zoals de modewereld toch al enkele stappen vooruit denken? Van chocoladebruin tot olijfgroen, dit worden de modekleuren van 2019!

Haver

Haver enkel een topper in je bord? Ook in de modewereld wordt deze superfood enorm populair. Haver, een variant van beige, staat prachtig met andere aardetinten als kakigroen, donkerblauw, roestbruin of klassiek wit of zwart.

Olijfgroen

Step aside smaragdgroen, olijfgroen wordt dé groene tint van komend modeseizoen. Bijna elk kleurtype komt ermee weg, de tint is geschikt voor elk seizoen en je bent nooit underdressed met een tint als deze. Het spreekt voor zich dat het team achter high fashion merk Erdem fan is!

Egyptisch blauw

Prada en Kenzo introduceren de blauwe tint van 2019: Egyptisch blauw. Deze kleur tussen indigo en kobaltblauw straalt pure luxe uit. Niet enkel in kleding, ook juwelen, handtassen en schoenen ga je in deze kleur overal zien.

Chocoladebruin

Een outfit om op te eten, dat krijg je door te kiezen voor chocoladebruin. Bruin was al langer een trendkleur, maar anno 2019 mag je gerust voor diepe tinten kiezen. Met jeans, wit of karameltinten…Bruin is het nieuwe zwart!