Mechelse maantjes zijn er nu ook in mellowcakes

Print

Chocolatier Pieter Vaes met een doosje Mechelse maantjes. Foto: Sven Van Haezendonck

Mechelen - Mechelen is een streekproduct rijker. Chocolatier Pieter Vaes maakte zijn eigen versie van de Mechelse maantjes in fondant mellowcakes.

LEES OOK. Gault&Millau rekent chocolatier Pieter Vaes (32) tot nationale top

Vaes (32) van The Cacao Project op de Bruul haalde onlangs nog de Gault&Millau 2019, wat hem tot een van de beste chocolatiers van ons land maakt. Voor de feestdagen pakt hij uit met zijn eigen variant van de bekende Mechelse maantjes.

Dat is een fondant mellowcake geworden. "Gevuld met vanilleschuim, een kaneelkoekje en een gelei van rode vruchten en Boscoli, het fruitbier van brouwerij Het Anker. Een heel Mechels product dus", vertelt Pieter Vaes. De chocolatier speelt daarmee in op een vraag van zijn klanten. "Er kwamen heel veel mensen binnen met de vraag naar een streekproduct. Ik koos voor de Mechelse maantjes, maar ik vond wel dat we iets diverser mochten gaan", legt Pieter uit.

De chocolatier werkt overigens nog aan een Mechels project. "Maar daar kan ik voorlopig nog niets over verklappen", zegt hij nog. Een doosje met vier stuks kost 7,80 euro.   

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio