DISCUSSIE. Politieke crisis: zijn vervroegde verkiezingen een goede zaak of niet?

Foto: Photo News

DISCUSSIE. Politieke crisis: zijn vervroegde verkiezingen een goede zaak of niet?

Print

Na voorzitter Bart De Wever vrijdag zet ook voormalig N-VA-minister Jan Jambon de deur open voor vervroegde verkiezingen om uit de politieke impasse te geraken. “Verkiezingen zijn de meest zuivere vorm om het bestuur opnieuw in handen te nemen”, zei hij zaterdag aan VTM Nieuws.

“Ik denk dat dit feuilleton best stopt. Ik denk dat het in deze situatie, waarbij er een regering is die nauwelijks 52 van de 150 zetels in de Kamer heeft, het elke keer een eigenaardige situatie gaat zijn. Ik constateer dat er heel weinig ruimte is om te manoeuvreren en dat naar de kiezer gaan misschien toch wel de beste oplossing is”, aldus Jambon.

Alexander De Croo (Open Vld), minister in de minderheidsregering, moet niet weten van vervroegde verkiezingen. Hij vindt dat N-VA een sleutelrol speelt en hoopt op steun. “De enige manier om eruit te geraken is dat premier Michel en Bart De Wever elkaar bellen. We moeten ons concentreren op wat mogelijk is in plaats van wat niet mogelijk is”, zei hij zaterdag op Radio 1.

“Ik kan me niet inbeelden dat de N-VA eerst wegloopt uit de regering en dan ook nog eens zou weglopen van de hervormingen die ze samen met ons hebben ingezet.”

LEES OOK. (+) Jan Jambon: “De regering moet ons hele Zomerakkoord uitvoeren, anders doen we niet mee”

Wat denk jij? Zijn vervroegde verkiezingen een goede zaak of niet?

Reageer via onderstaand invulformulier. Een selectie van de reacties wordt gebundeld in Gazet van Antwerpen.

.

Nu in het nieuws