Dessel Sport haalt dubbele achterstand en pakt een broodnodige zege tegen FC Luik

Ratko Vansimpsen (archieffoto) Foto: SMB

Dessel Sport haalt dubbele achterstand en pakt een broodnodige zege tegen FC Luik

Print

Dessel Sport wilde de winterstop in met een broodnodige zege en dat gebeurde ook. Al gaf haast niemand nog een kans aan de thuisploeg nadat Luik al na tien minuten een 0-2-voorsprong op zak had.

Het was Kabeya die al na vier minuten al te simpel de openingstreffer inkopte op aangeven van Bangoura. Een koude douche, maar luttele minuten later was er een zware mentale tik toen Bangoura ook met het hoofd de 0-2 scoorde op aangeven van Mariën. Even later viel de bezoekende Luikse spits uit met een blessure. Dessel leek na de vroege achterstand aangeslagen maar herpakte zich in het derde kwartier met dreiging van Jutten en Gerits. Het was echter Smet die met een voorzet van Breugelmans mooi in één tijd binnen knalde. Een opsteker alleszins voor de thuisploeg.

Dessel zette al vlug na rust de scheve situatie recht toen een voorzet van Smet in doel verlengd werd door Robin. Aan de overzijde miste de ingevallen Mouchamps twee mooie kansen. Dessel rook de overwinning en ging er vol voor in een wedstrijd die bitsig werd zodat ref Vanboven alle moeite van de wereld had om het in de hand te houden. Dessel bleef jagen op de winning goal en nadat Smet en Vansimpsen voor onheil zorgden, evenwel zonder succes, kon diezelfde Vansimpsen de winnning goal scoren. De voor het overige onzichtbare Desselse spits kon met een lichte kopdeviatie de voorzet van Breugelmans binnen koppen. Een opsteker alvast voor Dessel dat nu met een goed gevoel de winterstop kan ingaan.

Doelpunten: 4’ Kabeya 0-1, 10’ Bangoura 0-2, 40’ Smet 1-2, 50’ Robin 2-2, 86’ Vansimpsen 3-2.

DESSEL: Kustermans, Smet, Remen, Lenaerts, Vosters, Tilburgs, Robin (70’ Janssens), Gerits, Jutten, Breugelmans, Vansimpsen.

LUIK: Matthys, Winandts, Van Den Ackerveken, Vandebon, Giargiana, D’Ostillio,Niankou, Mariën, Reciputi, Kabeya (54’ Mouchamps), Bangoura (28’ Bruggeman).

Gele kaarten: Breugelmans, Tilburgs, Winadts, Vandebon, Niankou, Reciputi.

Scheidsrechter: Thomas Vanboven.

Meer voetbalnieuws