Weggeefgoals blazen Lierse Kempenzonen met wrang gevoel winterstop in

Youssef Boulaouali (archieffoto) Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Weggeefgoals blazen Lierse Kempenzonen met wrang gevoel winterstop in

Print

Lierse Kempenzonen dook met een wrang gevoel de winterstop in, nadat de Pallieters op hun laatste werkdag van 2018 op een erg pijnlijke 0-2 nederlaag liepen tegen Virton. Twee loepzuivere weggeefgoals lagen aan de basis van het tweede verlies op het Lisp dit seizoen.

Lierse Kempenzonen begon met een fraaie 6 op 6 op zak aan zijn laatste werkopdracht van 2018. Die had best nog wat gewicht, want een verse zege tegen Virton zou de Pallieters meteen naar de derde plaats in het klassement doen springen. Niet onlogisch dat de trainerstandem De Herdt-Spaenhoven amper aan zijn basiself sleutelde. Enkel Mathiece Nelissen kreeg achterin terug de voorkeur op Naim Boujouh.

De thuisploeg begon nog vrij degelijk aan zijn opdracht met een afgeblokt schot van Maes, maar liet door flink wat onnauwkeurigheden Virton steeds meer in de match sluipen. Grain dreigde eerst nog met een poging voorlangs, maar iets voor het halfuur namen de Luxemburgers een vervroegd kerstgeschenk wel in dank aan. De al niet bijster secure D’Onofrio beoordeelde een bal in de eigen zestienmeter compleet verkeerd, zodat ex-Pallieter Joachim van dichtbij simpel had binnen te leggen met het hoofd. Een vermijdbare achterstand dus, die voor rust niet meer kon weggewerkt worden. Ook al kwam Buyens nog twee keer dicht in de buurt van de gelijkmaker. De middenvelder kopte echter eerst nipt naast de verste paal en miste bij een tweede poging compleet zijn schot.

De Lierenaars hadden al hun hoop dus op een betere tweede periode te vestigen. De jonge Krist Levi Kuete werd in de strijd gegooid ten koste van de onzichtbare Devon Maes. Een te flauwe kopbal van Vermeiren bracht heel even vuur voor de Pallieters, die iets voorbij het uur de kaars echter al helemaal gedoofd zagen worden. Alweer lag defensief geklungel aan de basis, nadat Van der Veken dom balverlies leed en Grain de 0-2 van Prudhomme voorgeschoteld kreeg. Een opdoffer die Lierse Kempenzonen overigens niet meer te boven zou komen, want de partij kabbelde nadien zielloos naar haar einde.

Lierse Kempenzonen slaagt er zo niet in op een plaats binnen de beoogde top vier de winterstop in te trekken. Wil het die ambitie alsnog waarmaken, dan is versterking weldra pure noodzaak. En mogen er naast Marvin Ogunjimi en Hannes Smolders best nog wat nieuwe namen aangerukt worden.

LIERSE KEMPENZONEN: Vits, D’Onofrio, Van der Veken, Wils, Nelissen, Sols (73’ Da Silva), Janssen, Buyens, Maes (46’ Kuete), Boulaouali, Vermeiren

VIRTON: Moris, Francois, Angiulli, Mbow, Lauriente, Schmitt, Lecomte, Grain (88’ Soumaré), Prudhomme, Cordaro (89’ Babit), Joachim.

DOELPUNTEN: 25’ Joachim 0-1, 62’ Grain 0-2

GELE KAARTEN: geen.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Brinckman.

TOESCHOUWERS: 3.000.

Meer voetbalnieuws