Honderden lopers en wandelaars dwarsen bekende Zandhovense gebouwen

Print

Trail for Life. Foto: kma

Zandhoven - De gemeentelijke sportdienst startte zaterdag veelbelovend aan haar Warmste Sportweek, met Trail for Life, een parcours van zes of twaalf kilometer dwars door bekende Zandhovense gebouwen. Ruim vierhonderd deelnemers legden de afstand al lopend of te voet af. Iedereen was vol lof over het initiatief, want hoe vaak krijg je de kans om met je sportschoenen over de houten dansvloer te lopen in de danszaal van Het Veld terwijl de djembéspelers van Toubab Percu voor aanmoedigingen zorgen. Of wanneer kan je nog eens dwars door de royale kamers van kasteel Hof van Lyere lopen, een domein dat normaal ontoegankelijk is?

Wie meedeed steunde De Zandschakel (sociale kruidenier van Welzijnsschakels Zandhoven), REVA Pulderbos, Zorgboerderij Het eigen zijn Viersel, Bednet en Het Raster.

Uiteindelijk bleken de 6 kilometers er eigenlijk 7,13 te zijn, maar geen kat die daarom maalde. Het was onderweg veel te mooi. "Het was prachtig, zeker kasteel Hof van Lyere was een ontdekking voor ons", klonken Sven en Frank, die als eersten finishten, moe maar voldaan zoals ze zelf zegden. Ook een brandweerdelegatie toonde haar hart voor het goede doel.

De hele week zijn er nog sportieve uitdagingen voor het goede doel in de sporthal, met als top of the bill de Blacklight for Life vrijdagavond. Info en inschrijven: Sport & Jeugd: 03 410 16 65 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio