19 everzwijnen gedood tijdens drukjacht in Postel

Print
Mol - In Mol-Postel vond zaterdag een aanzet stille drukjacht op everzwijnen plaats. Daarbij werden negentien everzwijnen doodgeschoten. Met de everzwijnenjacht willen de jachtgroepen en het Agentschap Natuur en Bos (ANB) de everzwijnenpopulatie onder controle houden. Bij een vorige drukjacht enkele weken geleden werden twaalf everzwijnen geschoten.

Aan de stille drukjacht in het zuidelijke deel van Mol-Postel namen 120 personen mee, onder wie zestig jagers. De actie werd gecoördineerd door Wildbeheereenheid (WBE) Dessel en Wildbeheereenheid Postel Jacht en Natuur, in samenwerking met het Agentschap Natuur en Bos. "Met deze jacht willen we de populatie van de everzwijnen onder controle houden", zegt Johan Broeckx van WBE Dessel. "Bij een overpopulatie brengen everzwijnen veel schade toe aan de gewassen van de landbouwers, maar bijvoorbeeld ook aan auto's wanneer everzwijnen plots de baan oversteken." 

Bij de jacht van zaterdag werden negentien everzwijnen gedood. De dode dieren werden nadien onderzocht door het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Zo worden er onder meer staalnames gedaan op ziektes. Enkele weken geleden vond nog een drukjacht in het noordelijke deel van Postel plaats, waarbij twaalf everzwijnen werden gedood. 

 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio