Materiaal oude campussen gaat naar zwaar beschadigd ziekenhuis in Congo

Het ziekenhuis in Budjala. Foto: AZ Sint-Maarten

Materiaal oude campussen gaat naar zwaar beschadigd ziekenhuis in Congo

Print
Mechelen - Het AZ Sint-Maarten in Mechelen organiseert maandag een steunactie voor een ziekenhuis in het Congolese Budjala. Een najaarsstorm heeft er voor erg veel schade gezorgd. Om te helpen, stelt het Mechelse ziekenhuis materiaal van de oude campussen ter beschikking.

Het AZ Sint-Maarten steunt het ziekenhuis in Congo al sinds 2005 via het project 'ziekenhuis-voor-ziekenhuis' van de Belgische hulporganisatie Memisa. Jaarlijks wordt er 12.500 euro geschonken. Dat bedrag wordt verzameld dankzij medewerkers van het Mechelse ziekenhuis en vaste sponsors.

Chocomelk en wafeltjes

Nu maandag 17 december verkopen medewerkers en vrijwilligers warme chocolademelk en zelfgebakken wafeltjes voor het project. Ze staan van 13.30 tot 17u op de kiss and ride-zone van het parkeergebouw.

Eind oktober raakte het gerenoveerde ziekenhuis zwaar beschadigd na een storm. Om het ziekenhuis te helpen, stelt Sint-Maarten heel wat materiaal van de oude campussen ter beschikking. Bij het vervoer naar de regio komen hoge transportkosten kijken, ongeveer 4.000 euro. Dat geld hoopt Memisa in te zamelen met deze actie.  

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio