Raad van State: “Mars tegen Marrakesh mag toch doorgaan”

Raad van State: “Mars tegen Marrakesh mag toch doorgaan”

Print

De Raad van State heeft het verbod geschorst op de extreemrechtse betoging tegen het VN-migratiepact van zondag in Brussel. Dat zeggen Brussels minister-president Rudi Vervoort en Brussels burgemeester Philippe Close vrijdagavond. Ook de tegenbetoging mag doorgaan.

De ‘Mars tegen Marrakesh’ wordt georganiseerd door een aantal rechtse verenigingen waaronder studentenverenigingen KVHV en NSV, Schild en Vrienden, Voorpost en Vlaams Belang Jongeren, uit protest tegen het VN-migratiepact dat maandag in Marrakech formeel is aangenomen. Linkse verenigingen hadden ook een tegenbetoging gepland. Brussels minister-president Rudi Vervoort besliste woensdag echter om elke betoging op het grondgebied van het Brussels gewest te verbieden.

Raad van State

De organisatoren van de Mars trokken met een spoedprocedure naar de Raad van State en hebben daar gelijk gekregen. Het verbod werd opgeheven.

De mars mag dus doorgaan, maar onder strikte voorwaarden. De mars wordt herleid tot een statische manifestatie op het Schumanplein.

Nu in het nieuws