Strijken voor goed doel in GO! Atheneum Klein-Brabant

Foto: Guy Delforge

Strijken voor goed doel in GO! Atheneum Klein-Brabant

Print
Bornem -

De leerlingen van GO! Atheneum Klein-Brabant in Bornem zetten zich de voorbije dagen in voor de Warmste Week. Vrijdag was er op de school een Strijk for life waar Dina Tersago en Sabine Hagedoren een handje toestaken.

“We willen met onze acties geld inzamelen voor de Warmste week van Studio Brussel”, zegt Karen Fraters, directrice van GO! Atheneum Klein-Brabant. “Onze goede doelen zijn A Touch of Rose en het Berrefonds.” In de spiegeltent op het Cardijnplein waren de voorbije dagen de leerlingen van basismechanica en verzorging-voeding terug te vinden met een fotobooth met slee en kerstfiguren, zelfgemaakte theelichtjes en kerstversiering en versgebakken koekjes. De klas ToolsforLife Business Administration verkocht een kalender met in de hoofdrol de leerlingen in verschillende hippe thema’s.

Vrijdag werd voor het derde jaar op rij een ‘Strijk for life’ georganiseerd. Mensen konden hun was naar school brengen en die later op de dag netjes gestreken weer ophalen. In de voormiddag kregen de leerlingen de steun van tv-presentatrice Dina Tersago en weervrouw Sabine Hagedoren.

“Ik doe mijn strijk zelf en doe dat ook graag”, zegt Sabine Hagedoren. “Ik vind het best wel ontspannend, ik kan mijn hoofd er wat mee leegmaken. Wat ik het minst graag strijk, zijn hemden.”

“Ik heb niet meteen tips om goed te strijken”, zegt Dina Tersago. “Ik weet dat het belangrijk is het om het kledingstuk goed op de strijkplank te leggen en verder doe ik het vooral op het gevoel.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio