Tweede deel heraanleg Pauwelslei gaat binnenkort van start

Foto: Jan Brys

Tweede deel heraanleg Pauwelslei gaat binnenkort van start

Print
Brasschaat -

De heraanleg van de Pauwelslei in Brasschaat gaat verder vanaf maandag 7 januari. In de tweede fase wordt het stuk tussen de Heislagsebaan en de Miksebeekstraat aangepakt.

Er wordt op 7 januari gestart met het rooien van de zieke bomen. Om dat veilig en snel te laten verlopen wordt de rijbaan gedurende twee weken volledig afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Plaatslijk verkeer is wel toegelaten. De rest gaat via een omleiding.

Na de rooiweek is er opnieuw tweerichtingsverkeer over één rijstrook met behulp van verkeerslichten. De huidige verkeersdrempels ter hoogte van Turfaard en Hoogbos worden vervangen door efficiëntere maatregelen. Er komen slimme verkeerslichten en een dynamische zone 30 in de schoolomgeving. Er wordt ook een vaste flitscamera aangebracht. Als alles volgens plan verloopt, zijn de werkzaamheden eind mei afgelopen.

De rioleringswerkzaamheden op de Bredabaan tussen Het Innemen en de Heislagsebaan zijn intussen bijna klaar. Na de wintermaanden volgt de tweede en laatste fase. Dat is het stuk tussen de Heislagsebaan en de Prins Kavellei.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio