Verkiezingen 2018 - Antwerpen

Burgemeester Bart De Wever: “De finish is in zicht”

Print
/ Antwerpen -

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) blijft schaars in zijn toelichting over de coalitievorming tussen N-VA, sp.a en Open Vld. In het VRT-programma ‘De Afspraak’ liet hij zich één ding wel ontvallen: “Stilaan is de finish in zicht.”

Twee maanden na de verkiezingen naderen de coalitiegesprekken hun eindfase. Op de agenda staan echter nog zware thema’s waarover vooral N-VA en sp.a zeer uiteenlopende visies hebben. De sociale mediacampagne van N-VA over het migratiepact zette nog eens kwaad bloed bij de achterban van sp.a. “Elke fout in de politiek betaal je cash”, zegt De Wever. “Ik ga echter niet uitweiden over wat anderen denken. Ik zit samen met de partijdelegaties.”

Over de stand van zaken van de onderhandelingen zegt De Wever dat de finish stilaan in zicht komt. “Dan zal de cruciale vraag komen of we dit bestuur gestalte gaan geven: ja of neen”, aldus de burgemeester.

De burgemeester hoopte wel dat hij kerstavond en kerstdag kan doorbrengen met de familie, maar of het bestuursakkoord daarvoor of daarna wordt gesloten, kan hij niet zeggen.

Bij sp.a werden de leden al gevraagd om zaterdagochtend 22 december en 5 januari vrij te houden voor een ledenvergadering over een bestuursakkoord met N-VA en Open Vld.

Verkiezingsnieuws