Kerstmarkt duurt drie weekends en strekt zich uit over drie pleinen

Print
Mechelen - In de Mechelse binnenstad is vrijdagavond het eerste van drie weekenden kerstmarkt van start gegaan. Bezoekers kunnen kuieren langs kraampjes op de Vismarkt, op en rond de Haverwerf en op de Korenmarkt.

Traditioneel zijn er heel wat kraampjes waar verenigingen een centje mee verdienen, maar je kan er ook handelaars met originele winterse en zelfs handgemaakte spullen vinden. In een van de kraampjes kan je voor het eerst alcoholvrije glühwein proeven. Bezoekers kunnen zich opwarmen in de Winter Lounge, vlakbij de schaatspiste op de Dijle die vorig weekend al werd geopend. 

Luc Vis opent vishandel Emiel

Luc Vis zet de deuren van vishandel Emiel opnieuw even open. De visboer is sinds kort de nieuwe eigenaar van het pand en hij serveert oesters, calamares, garnaalkroket en zalm barbecue aan zijn kraam. 

De kerstmarkt is op vrijdagavond open van 18 tot 23u, op zaterdag van 11 tot 23u en op zondag van 11 tot 20u. Ook tijdens de weekends van 21, 22 en 23 december en van 28, 29 en 30 december is het kerstmarkt in de Dijlestad. Vrijdagavond opent ook Winterbar Mirage en op het binnenplein van brouwerij Het Anker kan je terecht voor authentieke kerstsfeer. Daar is de Levende Kerststal jaarlijks een hoogtepunt. 

Dit weekend vindt ook de eerste koopzondag plaats van 13 tot 18u.

Ontdek het volledige programma op www.mechelenhoudtjewarm.be   

LEES OOK. Winterbar Mirage opent: "De meest veelzijdige en meest Mechelse ooit"

LEES OOK. Levende Kerststal laatste keer gewijd aan oorlog

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio