Nieuwe beelden tonen moment net nadat terrorist Straatsburg werd doodgeschoten

Cherif Chekatt, de vermeende dader van de schietpartij in Straatsburg, is donderdagavond door de politie gedood tijdens een grootschalige actie. Er zijn intussen beelden opgedoken van het moment net na dat de man werd geneutraliseerd.

lbo

De beelden werden gemaakt met een smartphone, door een buurtbewoner. Op die video is het lichaam van Chekatt te zien in een deuropening, nadat hij door speciale eenheden van de politie werd neergeschoten.

Donderdagavond werd een politieoperatie op poten gezet in en rond de wijk Neudorf. De 29-jarige verdachte werd opgemerkt omstreeks 21 uur door een gespecialiseerde brigade, toen de man “rondwandelde” op straat. Ze probeerden hem staande te houden, maar hij draaide zich om en vuurde op de agenten. Daarop hebben de agenten Chekatt geneutraliseerd.

Ruim 700 agenten waren op de been om de voortvluchtige verdachte op te sporen. Eerder op de dag werden er al verschillende huiszoekingen verricht in Neudorf.

Volgens een bron dichtbij het onderzoek zou een vrouw de verdachte eerder donderdag gezien hebben. Ze merkte op dat de man gewond was aan de arm en sloeg alarm bij de politie.

Chekatt opende dinsdagavond het vuur nabij de kerstmarkt van Straatsburg. Drie mensen kwamen om het leven, 13 anderen raakten gewond. Drie gewonden hebben donderdag het ziekenhuis kunnen verlaten, drie anderen vechten nog voor hun leven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© AP

© AFP

© AFP

© AFP

MEER OVER Schietpartij Straatsburg