Vijf jaar cel voor “huiveringwekkende” groepsverkrachting

Archiefbeeld. Foto: Pol De Wilde - VUM

Vijf jaar cel voor “huiveringwekkende” groepsverkrachting

Print
Antwerpen / Antwerpen 2018 -

Drie verdachten van groepsverkrachting in Merksem zijn door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot vijf jaar cel. Ze moeten ook een schadevergoeding van meer dan 15.000 euro betalen aan het slachtoffer.

“Een huiveringwekkende groepsverkrachting”, zo had openbaar aanklager Tamara Muylle de feiten, die dateren van 28 augustus 2017, genoemd tijdens de behandeling van de zaak. “Het 20-jarige slachtoffer werd urenlang verkracht door de drie beklaagden én een minderjarige mededader. Geen van de daders gebruikte een condoom tijdens de feiten, waardoor ze besmet raakte met twee seksueel overdraagbare aandoeningen.”

De 20-jarige C.V.H. was met een vriendin naar een evenement op het Sint-Jansplein getrokken. Daar ontmoette ze Alfredo G., Jackson A., George D. en een minderjarige jongeman. Na een gezellige avond namen de twee vriendinnen samen met de mannen een taxi naar de woning van Alfredo in Merksem. De twee vrouwen zouden daar een bus nemen, maar omdat die op zich liet wachten lieten ze zich overhalen om in het appartement nog iets te gaan drinken.

Toen C.V.H. naar het toilet ging, werd ze door een van de mannen gevolgd. “Jackson A. hield haar tegen en liet meteen zijn geslachtsdeel zien”, aldus Jan De Man, de raadsman van het slachtoffer. “Haar vriendin, die in de andere ruimte was, maakte op dat moment aanstalten om te vertrekken, waardoor mijn cliënte alleen achterbleef met de vier mannen. Ze werd onmiddellijk opgetild en bruusk op het bed gegooid. Haar broek werd met veel kracht uitgetrokken. C. probeerde zich te verzetten maar ze kon niet op tegen de kracht van de man. Ze is heel luid beginnen roepen.”

Weinig schuldinzicht

De man begon C. te verkrachten, terwijl de andere mannen toekeken. Ze filmden de feiten ook. Nadat Jackson A. klaar was, vergreep de volgende man, Alfredo, zich aan de jonge vrouw, die zich verder niet meer kon verzetten. “Ze was eerder slachtoffer van intrafamiliaal geweld”, aldus het openbaar ministerie. “Ze blokkeerde toen de brutale verkrachting begon”, aldus het openbaar ministerie.

De drie volwassen beklaagden toonden weinig schuldinzicht. Eerst ontkenden ze seks te hebben gehad met de vrouw, later veranderden ze het geweer van schouder. Ze hadden wél seks gehad, maar dat was volgens hen met haar toestemming.

De correctionele rechtbank in Antwerpen veroordeelde de drie meerderjarige verdachten vrijdag tot vijf jaar cel. Ze moeten ook een schadevergoeding van meer dan 15.000 euro betalen aan het slachtoffer.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio