DISCUSSIE. Voelde jij de gevolgen van de nationale actiedag? En steun je de stakers?

Foto: BELGA

DISCUSSIE. Voelde jij de gevolgen van de nationale actiedag? En steun je de stakers?

Print

De vakbonden houden vandaag een ‘nationale actiedag’. Ze doen dit uit onvrede met het beleid van de regering rond pensioenen, zware beroepen en de koopkracht. Voelde jij de gevolgen? Had het invloed op je werkdag, of bleef je gewoon een dagje thuis? En is er nog begrip voor de stakers?

De treinen rijden zo goed als normaal, bij De Lijn is er wel hinder door de stakingsoproep, en die is zeker voelbaar in de provincie Antwerpen. Verder staan er piketten aan veel bedrijven - vooral de voedingsnijverheid komt in actie - en zijn in stedelijke diensten zoals de Antwerpse containerparken gesloten. Brussels Airport verwacht problemen en ook in het onderwijs zullen mensen niet aan de slag gaan. De Antwerpse haven zou op volle kracht werken.

De vakbonden zijn bezorgd over het afspringen van het overleg over de zware beroepen, en willen onder invloed van de gele hesjes ook de afnemende koopkracht onder de aandacht brengen. Wat vind jij? Is het belangrijk om de vernieuwde regering te wijzen op deze thema’s? En is een stakingsdag een geschikt middel?

Reageer via onderstaand invulformulier. Een selectie van de reacties wordt zaterdag gebundeld in Gazet van Antwerpen

.

Nu in het nieuws